GREEK REPORTERS: Το ανθρώπινο σώμα στο μικροσκόπιο... Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Το ανθρώπινο σώμα στο μικροσκόπιο... Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας



Φανταζόσασταν ποτέ πως οι βλεφαρίδες μας μοιάζουν με πράσινα φύκια, ή ότι το αίμα μας αποτελείται από μικροσκοπικές χρωματιστές καραμελίτσες, ή ακόμη ότι το λεπτό έντερο έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου..;


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Οι παρακάτω εικόνες που απεικονίζουν διάφορα σημεία του σώματός μας στο μικροσκόπιο, αποδεικνύουν πως πραγματικά το σώμα μας, είναι ένας μαγικός μικρόκοσμος!
1. Βλεαφαρίδες

Σαν καταπράσινα φύκια στο βυθό της θάλασσας, μοιάζουν οι βλεφαρίδες που βρίσκονται στη βάση του ματιού και σκοπό έχουν να προστατεύουν την περιοχή από εξωτερικούς «εισβολείς»!


2. Ερυθρά αιμοσφαίρια
Μπορεί αρχικά να μοιάζουν με πολύχρωμες καραμελίτσες, αλλά στην πραγματικότητα, αυτά τα ερυθροκύτταρα ή ερυθρά αιμοσφαίρια είναι ο πιο πολυπληθής τύπος κυττάρου του αίματος .




3. Σπασμένη τρίχα

Δίνει την εντύπωση σπασμένου ξύλου, αλλά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία σπασμένη τρίχα από το τριχωτό της κεφαλής!



4.Αρτηρία

Μεταφέρει το οξυγονωμένο αίμα από την καρδιά στα υπόλοιπα όργανα του σώματος.



5. Σπερματοζωάρια

Έχουν κεφάλι, λαιμό και ουρά και το μήκος τους είναι περίπου 0,05 χιλ. Το μεγάλο κεφάλι τους, το οποιο περιέχει διάφορα ένζυμα που το βοηθούν να τρυπάει την μεμβράνη του ωαρίου.



6. Λεπτό έντερο

Μοιάζει με ουράνιο τόξο, αλλά στην ουσία είναι το υπεύθυνο για την πέψη του οργανισμού, λεπτό έντερο. Ο ιδιαίτερος χρωματισμός τους, οφείλεται στο γεγονός ότι εκεί απορροφώνται όλες οι ουσίες των τροφών



7. Πνεύμονας

Μην ξεγελιέστε.. ο πνεύμονας δεν είναι ίδιος σε όλους! Τόσο καθαρό πνεύμονα με έντονο ροζ χρώμα, έχουν μόνο οι μη καπνιστές!



8. Νεύρα

Σαν «φουτουριστικό μάτι» με πράσινους, γαλάζιους και πορτοκαλί κόκκους, βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, η άκρη ενός νεύρου στο ανθρώπινο σώμα είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα.


9. Ωάριο

Μία ολοστρόγγυλη μωβ μπάλα με ιδιαίτερο ανάγλυφο σχεδιασμό, που θα μπορούσε κάλλιστα να κοσμεί το λαιμό μίας γυναίκας ως κόσμημα, αλλά ακόμη και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με μοντέρνα αισθητική!



10. Γλώσσα

Ή για να είμαστε ακριβείς, ένας γευστικός κάλυκας από τους 10.000 που ανιχνεύουν τις αλμυρές, ξινές, πικρές, γλυκές και πικάντικες γεύσεις! Όταν, μάλιστα, πρόκειται για κάτι πολύ πικάντικο, κάποιοι από αυτούς καταστρέφονται εντελώς!


mydarkface.co

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X