GREEK REPORTERS: Θετικά είδε ο Ομπάμα τις ελληνικές εκλογές

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Θετικά είδε ο Ομπάμα τις ελληνικές εκλογές


Θετική προοπτική για την Ελλάδα, χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος επρόκειτο να έχει τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) συνάντηση με
τους Ευρωπαίους ηγέτες, που συμμετέχουν στη σύνοδο του G20, στο Μεξικό. Οι συνεργάτες του τον φέρουν αποφασισμένο να επιτύχει συμφωνία, που θα συνδυάζει τη λιτότητα με την ανάπτυξη, που απαιτείται για να επιτύχει το ελληνικό πρόγραμμα.
«Νομίζω - δήλωσε ο Αμερικανός ηγέτης ενώπιον του προέδρου του Μεξικού- ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δείχνουν μια θετική προοπτική όχι μόνο για το σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά και για το γεγονός ότι θα εργαστούν εποικοδομητικά οι Έλληνες με τους διεθνείς εταίρους τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και να το πράξουν κατά τρόπο που θα προσφέρει, όπως είπε, προοπτικές για τον ελληνικό λαό, επιτυχία και ευημερία» (στους Έλληνες).
Ο κ. Ομπάμα επανήλθε στο θέμα της ανάπτυξης και είπε ότι όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανησυχούν για την επιβράδυνσή της. «Τώρα είναι η στιγμή ?συνέχισε ο Αμερικανός ηγέτης- που πρέπει να συζητήσουμε και να κάνουμε όλοι ό,τι είναι απαραίτητο για τη σταθεροποίηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, και για να αποφευχθεί ο προστατευτισμός».
Ο πρόεδρος Ομπάμα συνέχισε λέγοντας ότι θα εργαστεί με όλους τους ηγέτες και όλες τις χώρες, «για να συνεισφέρουμε όλοι, έτσι ώστε η οικονομία να αναπτυχθεί, η κατάσταση να σταθεροποιηθεί, να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στις αγορές. Το πιο σημαντικό», πρόσθεσε, «είναι ξανά να δώσουμε στους ανθρώπους την ευκαιρία, όταν εργάζονται σκληρά να πετύχουν και να ζουν καλά».
ΤΟ ΔΝΤ 
Από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έγινε γνωστό ότι τα στελέχη της αποστολής είναι έτοιμα να ξεκινήσουν συζητήσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, μόλις αυτή σχηματιστεί. Οι επικεφαλείς της αποστολής, Τόμσεν και Φλάναγκαν, θα επιστρέψουν στην Αθήνα μόλις κληθούν από το νέο υπουργό Οικονομικών.
Τα στελέχη του ΔΝΤ φέρονται αποφασισμένα να ολοκληρώσουν την επιθεώρηση για να μην καθυστερήσει άλλο η νέα δόση. Με τα σημερινά δεδομένα πρέπει να γίνει αγώνας δρόμου για να περατωθούν οι διαδικασίες μέχρι το τέλος Ιουλίου, πιστεύουν πηγές εκτός του Ταμείου. Πρόσθεσαν πως «αυτό που είναι σημαντικό όμως, είναι η απόφαση της επικεφαλής του Ταμείου να μην σημειωθούν άλλες καθυστερήσεις». Οι πηγές τόνισαν πως «η επιθεώρηση, πάντως, θα είναι μία δύσκολη υπόθεση». Έχει επίσης σημασία η απόφαση των ηγετών του G20, να κάνουν ειδική αναφορά στην Ελλάδα. Στο προσχέδιο του ανακοινωθέντος αναφέρεται ότι «προσβλέπουμε ότι η Ευρωζώνη σε συνεργασία με την επόμενη ελληνική κυβέρνηση, θα διασφαλίσει ότι παραμένουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της βιωσιμότητας».

imerisia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X