GREEK REPORTERS: "Ο εγκέφαλός μου είναι υπεύθυνος για την παιδεραστία"

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

"Ο εγκέφαλός μου είναι υπεύθυνος για την παιδεραστία"


"Ο εγκέφαλός μου είναι υπεύθυνος για την παιδεραστία"
Κάποτε ήταν ένα από τους πιο αγαπητούς παιδίατρους στην Ιταλία. Και στα παιδιά και στους γονείς. Τώρα, ο Ντομένικο Ματιέλο αντιμετωπίζει την κατηγορία της παιδεραστίας, μετά την καταγγελία ανήλικων ασθενών του ότι
επιχείρησε να τις αποπλανήσει. Εντούτοις, όπως ισχυρίζεται δεν φταίει ο ίδιος, αλλά ο εγκέφαλός του που είχε νοσήσει.
Οι ειδικοί επιστήμονες αποφάνθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου πως την παραβατική συμπεριφορά πυροδότησε ένας όγκος τεσσάρων εκατοστών που αναπτυσσόταν σε δομή του εγκεφάλου του που επηρεάζει το συναίσθημα. Έτσι, ο δικηγόρος του θα ζητούσε από το δικαστήριο επιείκεια.

Η υπόθεση φέρνει στο φως νέα στοιχεία που μπορούν πλέον οι επιστήμονες να αποδείξουν και τα δικαστήρια να αποδεχθούν, τα οποία αλλάζουν δραματικά τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις στη δικαιοσύνη. Αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι σήμερα οι ετυμηγορίες είναι εσφαλμένες, αλλά ότι οι κατηγορούμενοι θα μπορούν, σε κάποιες χώρες που προετοιμάζονται, να επικαλεστούν ιατρικούς λόγους για μείωση της ποινής.

Οι εξελίξεις στην ιατρική διάγνωση μέσω ειδικών τομογράφων και ανάλυσης γενετικού υλικού (DNA), μπορούν πλέον να εντοπίσουν τη βιολογική βάση των νοσημάτων της ψυχικής σφαίρας. Την ίδια στιγμή, αρκετές πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι βιαστές και δολοφόνοι έχουν διαφορετικές δομές στον εγκέφαλό τους, οι οποίες μπορούν να διαπιστωθούν με ειδική μαγνητική τομογραφία.

Στις ΗΠΑ, δύο εταιρείες η «No Lie MRI» και η «Cephos Corp», προωθούν ανιχνευτές ψεύδους με τη χρήση λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας σε δικηγόρους και δικαστές. Και αυτό διότι οι τομογράφοι έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ, που μπορούν όχι απλώς να σκανάρουν τον εγκέφαλο, αλλά να καταγράψουν και τη δραστηριότητά του.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X