GREEK REPORTERS: Χειροπέδες στον Μανώλη Καρούζο

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Χειροπέδες στον Μανώλη Καρούζο


Χειροπέδες στον Μανώλη Καρούζο
Mε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος συνελήφθη χθες ο διάδοχος της αυτοκρατορίας Carouzos. Ο Μανώλης Καρούζος, γιος του ιδρυτή της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης Αντώνη Καρούζου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους περίπου
7.000.000 ευρώ, σφραγίζοντας έτσι την πτώση μιας εταιρείας που άλλαξε τα δεδομένα στην αντρική ένδυση και έδωσε νέες διαστάσεις στον όρο «πολυτέλεια».

Η ιστορία της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης Carouzos μετράει τέσσερις δεκαετίες και πολλούς επώνυμους πελάτες που κυρίως σύχναζαν στον «ναό της μόδας», στο θρυλικό κατάστημα του Ψυχικού, για να ανεβάσουν το πρεστίζ τους. Ονόματα της καλής κοινωνίας, πολιτικοί, καλλιτέχνες, τραπεζίτες και επιχειρηματίες διάβαιναν το κατώφλι του χώρου, που είχε μετατραπεί σε τόπο συνάντησης των κοσμικών. Εκτός από μια καλή ευκαιρία για κουτσομπολιό και ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, το κατάστημα, το οποίο βρισκόταν επί της Κηφισίας, αποτελούσε και γέφυρα για τη μετάβαση στην ελίτ της εποχής, καθώς το να κυκλοφορείς τότε με μια τσάντα ή με ένα κοστούμι της φίρμας Carouzos ήταν δήλωση lifestyle και κοινωνικού πρεστίζ.

Αδυναμία

Ανάμεσα στους πλέον τακτικούς πελάτες του καταστήματος Carouzos στο Ψυχικό ήταν και ο προφυλακισμένος Ακης Τσοχατζόπουλος, γνωστός για την αδυναμία του στο κομψό και ακριβό ρούχο, αλλά και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη. Είναι εξάλλου γνωστή η πολυδιάστατη σχέση που ανέπτυξε η οικογένεια Καρούζου μετά το 1981 με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Το προσωπικό του στιλ στα χέρια των ειδικών του καταστήματος εμπιστευόταν συχνά -μεταξύ άλλων- και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, που ακολουθούσε, όπως και όλοι οι άλλοι, την «ιεροτελεστία», η οποία ήταν προσφιλής μόνο στους «μυημένους» πελάτες. Σύμφωνα με τα απαραίτητα βήματα λ [Ο διάδοχος της αυτοκρατορίας Carouzos, ο Μανώλης Καρούζος, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.] λοιπόν, οι πιο καλοί πελάτες επισκέπτονταν πρώτα το ισόγειο του καταστήματος για τα είδη πρώτης ανάγκης της καθημερινότητας και στη συνέχεια ανέβαιναν στους πάνω ορόφους, ανεβαίνοντας παράλληλα και στις… τιμές. Στα ράφια του καταστήματος είχαν θέση μόνο μεγάλες επώνυμες μάρκες ενδυμάτων, όπως Valentino, Celine, Prada, Ermenegildo Zegna, DKNY και Salvatore Ferragamo.

Κόντρα

Ο Αντώνης Καρούζος ήταν ο πρώτος που έφερε στην ελληνική αγορά φίρμες από την αφρόκρεμα της διεθνούς μόδας. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο οφειλόταν και η κόντρα ολκής με τον Λάκη Γαβαλά.

Η συμφωνία που έδωσε φτερά στην αυτοκρατορία Carouzos ήταν αυτή με τη Zegna, καθώς τη δεκαετία του ’70 οι Ελληνες καταναλωτές άρχισαν να στρέφουν το βλέμμα τους στη δυτική αγορά. Μετά το 1982 ο Λάκης Γαβαλάς έφερε αρχικά την Trussardi και ύστερα έδειξε ανοιχτά τις βλέψεις του στο ακριβό επώνυμο ρούχο, οπότε η κόντρα ήταν αναπόφευκτη, όμως στην πορεία ο καθένας πήρε τον δρόμο του και ο κόσμος της μόδας ξαναμπήκε στον φυσιολογικό της ρυθμό.

Το κλείσιμο του «ναού» στο Ψυχικό πριν από λίγους μήνες, του καταστήματος που για πολλά χρόνια αποτελούσε προπύργιο της μόδας, ήταν μεγάλο χτύπημα για την οικογένεια Καρούζου, που αυτό τον καιρό αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στο πλαίσιο μάλιστα των προσπαθειών που γίνονται προκειμένου να επιτευχθεί εξυγίανση του ισολογισμού της εταιρείας και ρύθμιση των υποχρεώσεων της επιχείρησης, που ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια ευρώ, έχει υποβληθεί αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Μάχη

Τώρα, παράλληλα με τη μάχη για επιβίωση που δίνει τους τελευταίους μήνες η οικογένεια Καρούζου ώστε να μην μπει λουκέτο στην επιχείρηση, έχει να αντιμετωπίσει και το δυσά [Ο προφυλακισμένος Γιάννης Καρούζος.] ρεστο γεγονός της σύλληψης του διευθύνοντος συμβούλου Μανώλη Καρούζου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο επιχειρηματίας συνελήφθη στο σπίτι του στο Ψυχικό, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, μη απόδοση ΦΠΑ, μη απόδοση ΦΜΥ (Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών) και μη απόδοση εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 7.051.939,41 ευρώ. Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αναμένεται σύντομα να περάσει και το κατώφλι του ανακριτή,  όπου αν επιτύχει διακανονισμό, θα αφεθεί ελεύθερος.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X