GREEK REPORTERS: Εχω δει περισσότερους από εβδομήντα φόνους στην καριέρα μου. Τέτοιο ειδεχθές έγκλημα πρώτη φορά βλέπω»

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Εχω δει περισσότερους από εβδομήντα φόνους στην καριέρα μου. Τέτοιο ειδεχθές έγκλημα πρώτη φορά βλέπω»



«Υστερα από τριάντα χρόνια στην υπηρεσία πρώτη φορά αντιμετώπισα τέτοιο ειδεχθές έγκλημα. Ανθρωπο να τον έχουν
κόψει κομμάτια»! Καταθέσεις που σοκάρουν και προκαλούν ρίγη ανατριχίλας. Με κομμένη την ανάσα άκουγαν τον διοικητή Ασφαλείας Κυκλάδων όσοι βρέθηκαν χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σάμου, όπου εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του 73χρονου Μυκονιάτη επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη, ενώ «πάγωσε» το αίμα τους όταν οι μάρτυρες αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες για το πώς διαπράχθηκε το άγριο έγκλημα.

Με τη συγκλονιστική μαρτυρία του διοικητή Ασφαλείας Κυκλάδων, Κλέαρχου Καπούτσου, συνεχίστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σάμου η πολύκροτη δίκη που καθίζει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, την «εκρηκτική» Πολωνή χορεύτρια, Margarita Piatek, τον εραστή της και έναν ακόμη ομοεθνή τους.

Οι περιγραφές του αστυνομικού στο δικαστήριο για τα όσα ανατριχιαστικά έλαβαν χώρα στην πολυτελή βίλα του 73χρονου επιχειρηματία σόκαραν τους πάντες: «Εχω δει περισσότερους από εβδομήντα φόνους στην καριέρα μου. Τέτοιο ειδεχθές έγκλημα πρώτη φορά βλέπω. Με τη μασιά από το τζάκι έκοψαν σάρκες από την πλάτη και τα πόδια του για να ομολογήσει πού βρίσκονται τα χρήματα» είπε ο διοικητής Ασφαλείας Κυκλάδων, ο οποίος στη συνέχεια περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το πώς η «εκρηκτική» Πολωνή και οι συνεργοί της συνέλαβαν και έθεσαν σε εφαρμογή το σατανικό σχέδιο της εξόντωσης του επιχειρηματία:

«Οι τρεις τους ήρθαν οδικώς στην Ελλάδα και κατόπιν έφτασαν με πλοίο στη Μύκονο. Αμέσως μετά μετέβησαν σε κάποιο ύψωμα και για 45 λεπτά παρακολουθούσαν από κει το σπίτι του επιχειρηματία. Κάποια στιγμή η 28χρονη Πολωνή πήρε τηλέφωνο τον Ζουγανέλη από μία συσκευή με πολωνικό αριθμό γ
για να τον ρωτήσει πού βρίσκεται και όταν το θύμα της είπε ότι επιστρέφει από το σούπερ μάρκετ αποφάσισαν να δράσουν. Οι δύο κακοποιοί περίμεναν τον επιχειρηματία στη βίλα του και όταν τον είδαν να έρχεται τον ακινητοποίησαν. Κατόπιν τον οδήγησαν διά της βίας στον δεύτερο όροφο και άρχισαν να τον ρωτούν πού είναι τα χρήματα. Στην επίμονη άρνηση του 73χρονου να τους αποκαλύψει την πραγματική κρυψώνα, όπου κρατούσε τα χρήματα, άρχισαν να τον χτυπούν με μανία. Οταν πια βεβαιώθηκαν ότι είναι νεκρός έφυγαν με το χρηματοκιβώτιο με το 1.050.000 ευρώ και επέστρεψαν ξανά στην πατρίδα τους».

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το άψυχο κορμί του θείου μου»
Σοκαριστική, τέλος, ήταν η μαρτυρία του ανιψιού του θύματος, Γεράσιμου Ζουγανέλη. Ο μάρτυρας περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν μπαίνοντας στην πολυτελή βίλα, στο Γλυφάδι, αντίκρισε το άψυχο κορμί του θείου του, μέσα σε μία μεγάλη λίμνη αίματος: «Αντίκρισα τον θείο μου νεκρό, μέσα στα αίματα. Εβαλα τα κλάματα. Οσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα ξεχάσω αυτή την εικόνα» είπε στο δικαστήριο ο Γεράσιμος Ζουγανέλης, ο οποίος λίγο πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία επιτέθηκε φραστικά στην 28χρονη Πολωνή, που νωρίτερα είχε αντιδράσει με προκλητικό ύφος στις αποδοκιμασίες. Η δίκη πρόκειται να συνεχιστεί σήμερα με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

- Εκτός από τον διοικητή Ασφαλείας Κυκλάδων χθες κατέθεσε η αδελφή του θύματος, η Αλίκη Ζουγανέλη, η οποία χαρακτήρισε τον 73χρονο φιλήσυχο άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε κάνει ποτέ κακό στη ζωή του. Αμέσως μετά άρχισε να εξιστορεί πότε άρχισε να ανησυχεί για τον αδελφό της: «Κάθε μεσημέρι, στις 14.00, ο αδελφός μου ερχόταν από το σπίτι και με έβλεπε, όμως εκείνη την ημέρα δεν ήρθε. Οταν με πήρε έντρομη η καθαρίστρια και μου είπε ότι το σπίτι είναι ανάστατο και ότι βρήκε αίματα, πήρα τηλέφωνο τον γιο μου και του είπα να πάει από κει. Την Πολωνή δεν την είχα γνωρίσει».

Αντιθέτως, στην κατάθεσή της η ανιψιά του 73χρονου επιχειρηματία, Νίκη Ζουγανέλη, ισχυρίστηκε ότι γνώριζε τόσο την ίδια την 28χρονη όσο και για τον αμαρτωλό βίο που διήγε - σύμφωνα με μάρτυρες εκδιδόταν έναντι αδρής αμοιβής σε εύπορους ηλικιωμένους. Μάλιστα η μάρτυρας είχε προειδοποιήσει τον θείο της, ο οποίος ωστόσο της είχε απαντήσει ότι κάνουν απλά παρέα.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X