GREEK REPORTERS: Focus: «Η Ελλάδα δεν έχει ούτε χαρτί για ψηφοδέλτια»

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Focus: «Η Ελλάδα δεν έχει ούτε χαρτί για ψηφοδέλτια»



Δεν έχουν τέλος οι εξωφρενικές συκοφαντίες που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Focus για τη χώρα μας. Μετά τις προσβλητικές φωτογραφίες με
την Αφροδίτη, σε νέο δημοσίευμα του υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει ούτε χαρτί για ψηφοδέλτια.

Στο άρθρο με τίτλο "Η Ελλάδα δεν έχει χαρτί για τα ψηφοδέλτια" το Focus σχολιάζει με ειρωνικό και υπερβολικό τρόπο την «έλλειψη χρημάτων και οργάνωσης» που διακρίνει την Ελλάδα, φτάνοντας ουσιαστικά να υποστηρίζει ότι ότι η οικονομική κρίση θα γίνει αιτία να μην γίνουν οι εκλογές τις 6ης Μαίου.

Χαρακτηριστικά, το περιοδικό αναφέρει «Ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο, ωστόσο είναι πραγματικότητα: Οι εκλογές στην Ελλάδα κινδυνεύουν να μην διεξαχθούν, εξαιτίας της έλλειψης -των απαραίτητων για τη διαδικασία- χρημάτων».

«Στην Ελλάδα -σύμφωνα με τη νομοθεσία- το χαρτί για τα ψηφοδέλτια προμηθεύεται με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, ενώ τα κόμματα υποχρεούνται να παραδώσουν τα τυπωμένα ψηφοδέλτια μέχρι τα μεσάνυχτα της 27ης Απριλίου. Όποιος δεν τα παραδώσει εγκαίρως, αποκλείται από την εκλογική διαδικασία» τονίζει το περιοδικό.

«Το πρόβλημα είναι ότι στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, συγκεντρώθηκαν μόνο 20.000 χαρτιά για τα ψηφοδέλτια, ενώ χρειάζονταν συνολικά 30.000 για όλα τα κόμματα που παίρνουν μέρος στην εκλογική αναμέτρηση», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Σημειώνουμε ότι η διανομή για την εκτύπωση του χαρτιού άρχισε μόλις δύο μέρες πριν από την προθεσμία, που λήγει σήμερα. Άραγε θα προλάβουν να τα τυπώσουν;» διερωτάται το Focus.

«Όσον αφορά στα ψηφοδέλτια η Βουλή και η κυβέρνηση λειτούργησαν λιγότερο άμεσα σε σχέση με την απόφαση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων: Μόλις στις 19 Απριλίου, το ελληνικό υπουργείο ενέκρινε τα 700.000 ευρώ -αναγκαία για την αγορά του χαρτιού των ψηφοδελτίων», καταλήγει το δημοσίευμα και υπενθυμίζει ότι η δεν είναι η πρώτη φορά που η έλλειψη χαρτιού, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη χώρα, καθώς «οι Έλληνες μαθητές δεν είχαν βιβλία μέχρι και τη μέση της σχολικής χρονιάς.»

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X