GREEK REPORTERS

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012


Πανελλήνιες Εξετάσεις ,  μέρα πρώτη : Eπιτυχής!!!!!



Άγχος , αγωνιά , διάβασμα ,  κούραση  και συγκέντρωση είναι μερικές από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν τους μαθητές τις 3ης λυκείου. Όλες αυτές οι λέξεις περιγράφουν την προσπάθεια τους και τον στόχο  που   έχουν θέσει  με το πέρας των πανελληνίων εξετάσεων , να πετύχουν στις εξετάσεις και να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.  


Σήμερα  , 17 Μάιου , η πρώτη μέρα των πανελληνίων εξετάσεων 2012 για την εισαγωγή των τελειοφοίτων τις 3 λυκείου  στα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ , ξεκίνησε με τους μαθητές να ρίχνονται στην αρένα των διαγωνισμάτων με πρώτο ‘’λιοντάρι’’ το μάθημα της Έκθεσης –Έκφρασης.

Οπότε τι πιο ακριβές και άμεσο είναι η άποψη και η γνώμη για το σημερινό διαγώνισμα από αυτήν των εξεταζόμενων. Το ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκε σε ένα σχολειό κοντά στην περιοχή των Εξαρχείων λίγο μετά την εξεταστέα ώρα , όταν όλοι οι μαθητές είχαν βγει εκτός του σχολειού και συζήταγαν για το πώς τα πήγαν στο διαγώνισμα και κατά πόσων συμβαδίζουν με αυτά που μάθαν και στα ιδιωτικά φροντιστήρια.



Μια παρέα από κορίτσια  από ηλικίες 17-18 μας μίλησε  για το  ότι το κείμενο που ‘’έπεσε’’ στο σημερινό διαγώνισμα , αναφερόταν στην ιστορία της τέχνης  και γενικότερα. Μας χαρακτήρισε το  μάθημα ούτε εύκολο ούτε δύσκολο , αλλά δεδομένου ότι ακολουθούνε διαφορετικό πεδίο από αυτό της έκθεσης  , την απόλυτη προσοχή τους θα την στρέψουν στα επόμενα διαγωνίσματα που αφορούν και περισσότερο τα πανεπιστήμια που θέλουν να εισέλθουν. Παράλληλα μια παρέα από το αντίθετο φύλο , ήταν αρκετά αρνητικοί με το όλο θέμα της έκθεσης γιατί αντίθετα με τα κορίτσια που η προσοχή τους ήταν λίγο λιγότερη από την κανονική για το μάθημα της πρώτης μέρας , αυτών ήταν μηδενική λέγοντας ότι δεν ασχολήθηκαν σχεδόν καθόλου με το μάθημα αν και δεν χρειάστηκε επειδή το βρήκαν και αυτοί με την σειρά τους αρκετά εύκολο.




Την Τέταρτη 19 Μαΐου διεξάγεται η δεύτερη μέρα των πανελληνίων με τον επόμενο ‘’αντίπαλο’’ : Το Mάθημα επιλογής ( Ιστορία γενικής , Μαθηματικά γενικής , Βιολογία γενικής , Φυσική γενικής ).  

Αντώνης Μπαλαδήμας 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X