Σε ανοιχτή κόντρα φαίνεται πως βρίσκονται τα φερόμενα ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς και αρκετοί αντιεξουσιαστές που κατηγορούνται για
παρόμοια αδικήματα, καθώς έχει ξεσπάσει ένας ιδιότυπος πόλεμος ανακοινώσεων μέσω Διαδικτύου, στον οποίο οι συλληφθέντες αντιεξουσιαστές σε ληστείες όπως στο Βελβεντό και την Πάρο, να κατηγορούν τους έγκλειστους Πυρήνες για «πρακτικές εξουσιαστών» και «μαφιόζικου χαρακτήρα εκβιασμούς».
Η κόντρα και τα κείμενα -κατηγορητήρια που εξαπέλυσαν ο ένας εναντίον του άλλου, είχαν ως αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό του Γιάννη Ναξάκη ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα τον Απρίλιο του 2013 στην Νέα Φιλαδέλφεια για ληστείες που σχετίζονται με το αντάρτικο πόλεως, αναφέρει το Εθνος, το οποίο υποστηρίζει πως η επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2014 έξω από την Α' Πτέρυγα σε ενέδρα στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 5 Πυρήνες με παλούκια, με αποτέλεσμα ο Ναξάκης να μεταφερθεί με σπασμένο πόδι στο νοσοκομείο της φυλακής.
(Διαβάστε εδώ το κείμενο του Ναξάκη κατά των Πυρήνων)
Οι εξελίξεις αυτές, επιβεβαιώνουν τις τελευταίες πληροφορίες που κάνουν λόγο για «κυριαρχία» των μελών της ΣΠΦ στις φυλακές και για σχέσεις με ποινικούς κρατούμενους, με αποτέλεσμα να έχουν αποκτήσει μεγάλη δύναμη και να είναι το «φόβητρο» των φυλακών. Αλλωστε και η επίσκεψη του Χριστόδουλου Ξηρού στο κελί των Πυρήνων και το...ρεβεγιόν τους, αποδίδεται στο φόβο που έχουν καλλιεργήσει οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι ακόμη και σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Στην «σκληρή» ομάδα των Πυρήνων, τοποθετούνται τα αδέρφια Τσάκαλου και Νικολόπουλου, ο Νταμιάνο Μπολάνο και η Ολγα Οικονομίδου.
(Διαβάστε εδώ το κείμενο τους εναντίον του Ναξάκη)
Μετά πάντως τον ξυλοδαρμό του Ναξάκη, αρκετοί από τους έγκλειστους αναρχικούς αντέδρασαν και σε κείμενο τους ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Πέραν του ότι ένας, μαφιόζικου χαρακτήρα, εκβιασμός καταστρατηγεί τις αναρχικές αξίες αποτελεί πλέον, όχι μόνο επίδειξη ακραίας εξουσιατικής συμπεριφοράς αλλά και έκφραση ενός επικίνδυνου ολοκληρωτισμού και φετιχισμού της βίας που δυνητικά στρέφεται κατά πάντων και το σχέδιο αυτό ολοκληρώνεται με την απειλή εναντίον του συντρόφου ότι αν δεν ανακαλέσει θα έχει πρόβλημα σε όλες τις φυλακές και θα καταλήξει σε πτέρυγα απομόνωσης- προστασίας».
Η κόντρα Τσάκαλου με τους Πολίτη και Μιχαηλίδη
Η κόντρα, φαίνεται πως ξεκίνησε μετά από το κείμενο του Γεράσιμου Τσάκαλου, το οποίο υπέγραψε στις 26 Ιουλίου του 2013 μετά την σύλληψη των ληστών στο Βελβεντό Κοζάνης και κατηγορούσε τους συλληφθέντες αντιεξουσιαστές για τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν:
«Στις 22 Μαίου του 2013 μου φορτώσανε μία νέα υποδικία. Ο λόγος είναι ότι τον Μάιο του 2012, όταν υπήρχε η περίπτωση να βγω με το 18μηνό, είχα δώσει σε κάτι άτομα φωτογραφίες μου ώστε να φτιαχτούν πλαστές ταυτότητες, έτσι ώστε σε περίπτωση που αποφυλακιζόμουν να μπορούσα κατευθείαν να βγω στην παρανομία. Αυτά τα άτομα από ανικανότητα ή αδιαφορία, παρόλο που δεν αποφυλακίστηκα και ούτε είχαμε πια συντροφικές ή φιλικές σχέσεις, θεώρησαν σωστό να κρατήσουν τις πλαστές μου ταυτότητες για περίπου 1 χρόνο σε κάποιο σπίτι που χρησιμοποιούσαν. Όταν τους πιάσανε για μία ληστεία και αφού δεν είχαν φροντίσει ήδη να τις εξαφανίσουν, βρέθηκαν από τα τσογλάνια της αντιτρομοκρατικής. Το αποτέλεσμα ήταν να χρεωθώ ηθική αυτουργία σε "τρομοκρατικές πράξεις" και να είμαι κατηγορούμενος στην υπόθεση της ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης. Έτσι τώρα, βρίσκομαι σε μία κατάσταση που δεν έχει ξαναυπάρξει ποτέ στον ελλαδικό χώρο. Ενώ έχω συλληφθεί το Νοέμβριο του 2010, έχω υποδικία έως το Δεκέμβρη του 2014. Δηλαδή, 4 χρόνια παραμονής στη φυλακή ως υπόδικος ή με άλλα λόγια, η πειραματική εφαρμογή της αορίστου χρόνου προφυλάκισης για υποθέσεις αναρχικής άμεσης δράσης. Και έρχονται και άλλες υποδικίες...
Προφανώς για την κατάσταση που βρίσκομαι δεν φταίει η ανικανότητα και η έλλειψη εμπειρίας των ατόμων που κατείχαν τις ταυτότητες. Αυτό θα ήταν ανόητο και κοντόφθαλμο να το πιστεύω. Αν δεν ήταν οι ταυτότητες θα "ανακάλυπταν" κάτι άλλο. Απλά θεώρησα σημαντικό να αναφερθώ στα γεγονότα, ώστε να ενημερωθούν σύντροφοι και να προσέχουν ακόμα πιο πολύ στοιχεία που αφήνονται πίσω», έγραψε ο Γεράσιμος Τσάκαλος.
Η απάντηση από τους Μιχαηλίδη και Πολίτη ήταν άμεση καθώς απάντησαν πως «Κατ' αρχάς ας διασαφηνίσουμε ότι την πλαστή ταυτότητα πάνω στην οποία στηρίχθηκε η τελευταία υποδικία του Γ. Τσάκαλου, δεν την κρατούσαμε για μουσειακούς λόγους αλλά γιατί τη θεωρούσαμε ακόμα χρήσιμη. Σοβαρό λάθος μας, που διαπράξαμε όμως, ακριβώς επειδή διατηρούσαμε συντροφικές σχέσεις με μέλη της Σπφ, και επειδή θεωρούσαμε ακόμα πιθανό να βγει απ' τη φυλακή, παρ' ότι ο ίδιος ισχυρίζεται πως είχαμε διακόψει επαφές 1 χρόνο πριν!
Το γεγονός ότι βρέθηκε σε ένα σπίτι για το οποίο δεν είχαμε έτοιμο σχέδιο αδειάσματος σε περίπτωση σύλληψης είναι αδιαμφισβήτητα δεύτερο λάθος μας, συνεπώς θα αποδεχόμασταν μία (ακόμα και δημόσια) κριτική πάνω σ'αυτό» (...) «Γ. Τσάκαλος χρησιμοποιεί ένα επιχειρησιακό λάθος μας για να μας επιτεθεί δημόσια με φτηνό και απολίτικο τρόπο, λόγω πολιτικών και προσωπικών συγκρούσεων και ρήξεων. Είναι πραγματικά αντιφατικό η ίδια η ΣΠΦ, να χρησιμοποιεί μία "κριτική περί λαθών", ίδια με αυτή που τη στοχοποιούσε στα πηγαδάκια της αδράνειας και της παθητικότητας, πατώντας πάνω στις συλλήψεις μελών της, ιδιαίτερα όταν στο τελευταίο κείμενό της στηλιτεύει ανελέητα τέτοιες πρακτικές».
iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου