GREEK REPORTERS: Πούλησαν το βρέφος επειδή ήταν εξώγαμο

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Πούλησαν το βρέφος επειδή ήταν εξώγαμο


Πούλησαν το βρέφος επειδή ήταν εξώγαμο
Σάλος έχει προκληθεί στην Hπειρο από την αποκάλυψη ότι οι γονείς μιας κοπέλας πούλησαν το βρέφος της επειδή είχε γεννηθεί εκτός γάμου! Η μητέρα μήνυσε τόσο τους γονείς της όσο και τον γιατρό της, οι οποίοι
εν αγνοία της και χωρίς τη θέλησή της πούλησαν σε ανάδοχη οικογένεια το παιδί μόλις λίγες ημέρες αφότου γεννήθηκε.

Ολα ξεκίνησαν όταν μια νεαρή κοπέλα από ένα χωριό της Ηπείρου πήγε με τη συνοδεία των γονιών της σε μαιευτήριο της πόλης των Ιωαννίνων για να γεννήσει. Η ίδια δεν είχε παντρευτεί ποτέ τον πατέρα του παιδιού που θα έφερνε στον κόσμο, γεγονός που έκανε τους γονείς της να ντρέπονται και να τρέμουν τα κακεντρεχή σχόλια των συγγενών τους και γενικά των ανθρώπων που τους συναναστρέφονταν. Στη σκέψη ότι θα χαρακτήριζαν το εγγόνι τους «εξώγαμο» και την κόρη τους «αστεφάνωτη με παιδί» τούς έλουζε κρύος ιδρώτας. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εννέα μηνών της κύησης καθόντουσαν σε αναμμένα κάρβουνα και προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν -όσο μπορούσαν- την εγκυμοσύνη της επτασφράγιστο μυστικό. Είχαν σκεφτεί, βέβαια, και το ενδεχόμενο της έκτρωσης, αλλά η κόρη τους ήταν ανένδοτη.

Ετσι, κατέστρωσαν ένα σατανικό σχέδιο: όταν γεννιόταν το μωρό θα το έδιναν σε άτεκνο ζευγάρι. Οπως αποκάλυψε η ίδια η κοπέλα, ο πατέρας και η μητέρα της, σε συνεννόηση με τον μαιευτήρα της, λίγες μέρες μετά τη γέννα άρπαξαν το μωρό, το οποίο μέχρι τότε δεν είχε δει καθόλου και το έδωσαν για υιοθεσία σε γονείς που δεν μπορούσαν να κάνουν δικά τους παιδιά. Μάλιστα, στη δίκη που έγινε για την υιοθεσία οι τρεις εμπλεκόμενοι παρουσίασαν τη λεχώνα ως παρούσα στο δικαστήριο, ενώ σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η ίδια η γυναίκα, δεν παρουσιάστηκε ποτέ σε κανένα δικαστήριο και φυσικά ουδέποτε έδωσε τη συγκατάθεσή της για την υιοθεσία.

Σύμφωνα με το pamepreveza.gr, η κοπέλα έχει ήδη υποβάλει μήνυση στον εισαγγελέα και η υπόθεση ερευνάται εξονυχιστικά και εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις. Η υπόθεση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας έχει συγκλονίσει την κοινωνία των Ιωαννίνων και γενικότερα της Ηπείρου. Οι πολίτες κάνουν λόγο για παράνομη υιοθεσία, ενώ αναρωτιούνται αν έγινε ο απαραίτητος έλεγχος που πρέπει να γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες πριν από κάθε υιοθεσία.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X