GREEK REPORTERS: Ξυπνά μνήμες το "μουστάκι" της Μέρκελ(PHOTO)

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ξυπνά μνήμες το "μουστάκι" της Μέρκελ(PHOTO)


«Χαμό» έχει προκαλέσει – όχι μόνο στα social media αλλά και στα διεθνή ΜΜΕ – μία φωτογραφία από την συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην οποία
το δάχτυλο του ισραηλινού πρωθυπουργού σχηματίζει μία σκιά που θυμίζει το μουστάκι του Χίτλερ.

Την τράβηξε ο φωτογράφος Μαρκ Ίσραελ Σελέμ από την Jerusalem Post κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο ηγετών. 

Όπως αναφέρει ο Independent, δυστυχώς για τους δύο ηγέτες η φωτογραφία δεν ήταν αυτή που θα επιθυμούσαν, καθώς ο Νετανιάχου φαίνεται να κάνει στη Μέρκελ ένα μουστάκι, που μοιάζει πολύ με αυτό ενός άλλου γερμανού ηγέτη, που έμεινε στην ιστορία, ως ο μεγαλύτερος εγκληματίας του 20ου αιώνα. 

Όπως αναφέρει η Huffington Post, αν στην ίδια φωτογραφία ήταν δύο άλλοι ηγέτες δεν θα το είχε προσέξει κανείς αλλά επειδή στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει το βαρύ παρελθόν μεταξύ Γερμανίας και Εβραίων, διαδόθηκε με ρυθμό αστραπής - αν και η εφημερίδα για την οποία τραβήχτηκε δεν πρόκειται να την τυπώσει.

Η επίσκεψη της Μέρκελ στο Ισραήλ γίνεται ενόψει της επετείου για τα 50 χρόνια διπλωματικών επαφών των δύο κρατών, με την καγκελάριο να τονίζει ότι προσφέρει την ευκαιρία να «κοιτάμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε το παρελθόν». 



nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X