GREEK REPORTERS: Φαρμακεία: Κατεβάζουν ρολά Πέμπτη και Παρασκευή - ανοιχτά στην Αθήνα

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Φαρμακεία: Κατεβάζουν ρολά Πέμπτη και Παρασκευή - ανοιχτά στην Αθήνα







Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία όλης της χώρας
, πλην της πρωτεύουσας, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με τους επαγγελματίες του κλάδου να διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών.
Παράλληλα και σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις φαρμάκων που δημιουργούν «τεράστιο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας».
Ειδικότερα, ο ΠΦΣ καταγγέλλει ότι τα φαρμακεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα αποθεμάτων ενώ παράλληλα επαναφέρει το μόνιμο «αγκάθι» της καθυστέρησης των πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία, που έχει ως επακόλουθο τα ανεξόφλητα χρέη να ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.
Στο μεταξύ, η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά (ΦΣΠ) αποφάσισε νέο «πάγωμα» της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους, των οποίων τα ταμεία δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους.

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο των φαρμακείων σε Αττική και Πειραιά, αποφασίστηκε να μην συμμετάσχουν οι φαρμακοποιοί των συγκεκριμένων περιοχών στην 48ωρη απεργία.



Πηγή:ΤΑ ΝΕΑ online


T.Apostolos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X