GREEK REPORTERS: Κουβέλης σε Σβόμποντα: Βοηθήστε να πάρει ανάσα η Ελλάδα, χρειαζόμαστε χρόνο

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κουβέλης σε Σβόμποντα: Βοηθήστε να πάρει ανάσα η Ελλάδα, χρειαζόμαστε χρόνο


Κουβέλης σε Σβόμποντα: Βοηθήστε να πάρει ανάσα η Ελλάδα, χρειαζόμαστε χρόνο
«Η Ελλάδα χρειάζεται χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, για να
πάρει ανάσα», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης στον πρόεδρο της ευρωπαϊκής Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα, με τον οποίο συναντήθηκε, στις Βρυξέλλες.
Σε δηλώσεις που έκανε έπειτα από τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε για το περιεχόμενο της συζήτησής τους. Είπε, μεταξύ άλλων:
«Είχα τη δυνατότητα να του εκθέσω τις απόψεις μας, για να υποστηρίξω ότι χρειάζεται η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου η Ελλάδα να πάρει μία ανάσα. Τόνισα ότι τα μέτρα που επιβάλλονται είναι και άνισα και άδικα, και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά».
Ο κ. Κουβέλης συνέχισε:
«Υποστήριξα ότι πρέπει η Ευρώπη να εντάξει στη στήριξή της προς την Ελλάδα ένα αναπτυξιακό πακέτο και συγκεκριμένα ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, προκειμένου να εκκινήσει η αναπτυξιακή παραγωγική διαδικασία για να μπορέσουμε να περιορίσουμε την καλπάζουσα ανεργία. Κατέστησα σαφές ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών μου είπε ότι κατανοεί απόλυτα τις θέσεις αυτές, όσο και τις διεκδικήσεις και προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς».

πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X