GREEK REPORTERS: Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον προεδρο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον προεδρο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη


Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον προεδρο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη
Στην Νέα Υόρκη συναντήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος
δήλωσε ευχαριστημένος από την ελληνική κυβέρνηση που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έχει το Κυπριακό στις προτεραιότητές της.
Ειδικότερα στην συνάντηση ο πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε:
«Συντονιζόμαστε σε διάφορες επαφές που κάνουμε και ο κ. Αβραμόπουλος πάντα τοποθετεί το Κυπριακό με πολύ ξεκάθαρο τρόπο. Εμείς, από δικής μας πλευράς, ξέρετε πόσο αγαπούμε την Ελλάδα και πόσο συμπονούμε μαζί με την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό. Είμαστε σε δύσκολη θέση οι δύο κυβερνήσεις και οι δύο λαοί με τα διάφορα οικονομικά ζητήματα και βεβαίως θα δώσουμε τη μάχη από μέρους και των Ελλήνων και των Κυπρίων - συνεχίζω να λέω όλων των Κυπρίων όπως ξέρετε - ώστε να αναχαιτιστεί αυτή η επίθεση την οποία δεχόμαστε. Είναι εξουθενωτική. Βεβαίως, θα κάνουμε θυσίες. Θα κάνει και ο κυπριακός λαός θυσίες. Και ο ελληνικός λαός δεν κάνει τίποτα άλλο αυτή την εποχή. Εύχομαι στην ελληνική κυβέρνηση να κρατήσει καλά τα μετερίζια έτσι ώστε στο τέλος της ημέρας να υπάρξει η αντίστροφή μέτρηση. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. υπουργό για τη χαρά που μας δίνει να συναντηθούμε και να ευχηθώ το συντομότερο δυνατό να ξαναβρεθούμε είτε στην Κύπρο είτε στην Ελλάδα».
Ενώ, από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε:
«Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σημερινή μας συνάντηση, που γίνεται στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Προσφέρεται αυτός ο χώρος ώστε, μέσα από συνεχείς διμερείς επαφές, να παρουσιάζουμε κατεξοχήν τα εθνικά μας θέματα και να συζητούμε με τους φίλους μας σε ολόκληρο τον κόσμο για το πώς εξελίσσεται αυτή η δύσκολη για τον πλανήτη οικονομική κρίση, θύματα της οποίας είναι και η Ελλάδα και η Κύπρος. Ωστόσο, όπως είπε νωρίτερα και ο κ. Πρόεδρος, και στο σχεδιασμό μας, και στη στρατηγική μας, και στην καρδιά μας, εξέχουσα θέση έχει η Κύπρος, με τα όσα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο καιρό, μπροστά στην κοινή μας προσπάθεια να φτάσουμε κάποτε στην επίλυση ενός προβλήματος που μας ταλανίζει για περισσότερα από 35 χρόνια. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή στο Κυπριακό οφείλεται -και θα ήθελα να το επισημάνω για μια ακόμη φορά- στην απροθυμία της τουρκοκυπριακής πλευράς - και κατ' επέκταση της τουρκικής - στο να εξευρεθεί μια λύση».
Καταλήγοντας, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αυτό τον καιρό δίνουν μία μάχη, και σε αυτό τον αγώνα, τον ευρωπαϊκό, τον εθνικό, Κύπρος και Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή, ενωμένες αδερφικά.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X