GREEK REPORTERS: Χορταστική ισοπαλία με… δύο νικητές!

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Χορταστική ισοπαλία με… δύο νικητές!


Σ' ένα χορταστικό ντέρμπι αντάξιο των ονομάτων των δύο ομάδων, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρόσφεραν σπουδαίες συγκινήσεις στους 30.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και στα εκατομμύρια που το παρακολούθησαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Το αιώνιο ντέρμπι δεν ανέδειξε νικητή (2-2), όμως η μπίλια θα μπορούσε να κάτσει
τόσο στο πράσινο, όσο και στο κόκκινο, αν και το «τριφύλλι» έχασε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

Προβάδισμα με Μαυρία 

Πρώτη καλή στιγμή του αγώνα για το «τριφύλλι» ήρθε στο 10', όταν από κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου, ο Βύντρα έπιασε σκαστή κεφαλιά, που έφυγε μόλις πάνω από την εστία, ενώ ένα λεπτό αργότερα από σέντρα του Μαυρία, ο Ζέκα, εντελώς αμαρκάριστος με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο δραστήριος και πιο ορμητικός στα πρώτα λεπτά, και αυτό είχε φυσικό επακόλουθο να ανοίξει το σκορ στο 17° λεπτό. Ο Σπυρόπουλος έκανε έξυπνα τη σέντρα, ο Σιόβας την άφησε να περάσει και ο Μαυρίας που κινήθηκε γρήγορα στην πλάτη του Χολέμπας με σουτ στην κίνηση από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κάρολ, βάζοντας... φωτιά στο ΟΑΚΑ!
Απάντηση με Τζιμπούρ
Άμεση ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού, καθώς πέντε λεπτά αργότερα έφτασε στην ισοφάριση στην πρώτη του ουσιαστικά φάση στον αγώνα. Ο Τριανταφυλλόπουλος δεν μπόρεσε να ανακόψει τον Αμπντούν που μπήκε από τα αριστερά και έκανε την παράλληλη στον Τζιμπούρ που ερχόταν με φόρα και με προβολή έφερε το ματς στα ίσια (1-1)...
Πάνω-κάτω η μπάλα
Παρόλ' αυτά, οι πράσινοι θα μπορούσαν να ξαναπάρουν κεφάλι στο σκορ δύο λεπτά αργότερα (24'), όταν από κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου, ο Τοτσέ έπιασε την κεφαλιά με εξουδετερωμένο τον Κάρολ, αλλά ο Φουστέρ σαν από μηχανής θεός στην αριστερή γωνία με το σώμα απομάκρυνε την μπάλα, σώζοντας τον Ολυμπιακό. Μετά την ισοφάριση οι Πειραιώτες ανέβηκαν ψυχολογικά αλλά και στο γήπεδο, και στο 34' έφεραν... τούμπα το ματς (1-2), με τη μεγάλη τους δύναμη τα στημένα. Ο Φουστέρ εκτέλεσε το κόρνερ, η πράσινη άμυνα κοιμήθηκε και ο Τζιμπούρ παίρνοντας ανενόχλητος την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, που πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια, έστω κι αν οι πράσινοι είχαν περισσότερες φάσεις στο πρώτο 45λεπτο...
Ισοφάρισε ο Τοτσέ 
Στο 59' ένα καλό σουτ του Βιτόλο έφυγε μόλις πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 63' το δυνατό σουτ του Λάζαρου έβγαλε σε κόρνερ ο Κάρολ. Ενδιάμεσα (62') ο Ζαρντίμ πέρασε τον Μασάντο αντί του Ιμπαγάσα. Στο 65' και πάλι ο Μάνταλος χαρίστηκε στον Τοροσίδη που έκανε σκληρό φάουλ στον Ζέκα, με τον Λάζαρο να το εκτελεί και τον Κάρολ να μπλοκάρει. Οι πράσινοι είχαν κερδίσει και πάλι μέτρα στο γήπεδο και στο 66' έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Ζέκα έκανε διαγώνια μπαλιά στον Μαυρία, αυτός ξέφυγε από τον Χολέμπας και έβγαλε με τη μια σέντρα για τον επερχόμενο Τοτσέ που νίκησε με προβολή τον Μανωλά και τον Κάρολ κάνοντας το 2-2.
Γκραν γκινιόλ φινάλε
Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή το ματς ξαναρχίζει με χαμηλό φωτισμό πάντως... Στο 71' ο Ζέκα έβγαλε πάλι μπαλιά στον Μαυρία που ξεχύθησε στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά αυτήν τη φορά ο Χολέμπας τον σταμάτησε. Ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Φουστέρ που έπιασε δυνατό σουτ στο 73', αλλά ο Καρνέζης είπε «όχι». Στο 82' ο Πετρόπουλος πέρασε στη θέση του σκόρερ Τοτσέ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γιούρκας τραυματίστηκε και πέρασε στη θέση του ο Μαρίνος. Οι πράσινοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στο 86', όταν ο Μαρίνος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Πετρόπουλος βγήκε φάτσα με το γκολ, αλλά δεν μπόρεσε απο το ένα μέτρο να νικήσει με το κακό του πόδι (δεξί) τον Κάρολ που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό. Ο Σο πέρασε αντί του Λάζαρου και ο Κοντρέρας αντί του Σιόβα που έπαθε κράμπα κι ενώ ετοιμαζόταν να περάσει ο Μήτρογλου, που... σιχτίριζε!
ΠΑΟ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης(84’ Μαρίνος), Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος (87’ Σο), Τοτσέ (82’ Πετρόπουλος)
Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (75’ Γκρέκο), Ιμπαγάσα (62’ Μασάδο), Τζεμπούρ, Φουστερ, Χολέμπας, Σιόβας (90’Κοντρέρας), Μάνωλας, Τοροσίδης, Αμπντούν.
Ζαρντίμ: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι»
Δεν έμεινε ευχαριστημένος από την ισοπαλία 2-2 με τον Παναθηναϊκό ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε πως ο τραυματισμός του Σιόβα δεν του επέτρεψε να περάσει ακόμη έναν επιθετικό στο ματς, ενώ πρόσθεσε πως δεν του άρεσε το γεγονός πως στις κερκίδες δεν υπήρχαν φίλοι των «ερυθρολεύκων». «Ήταν ένας ιδιαίτερος αγώνας, τα ντέρμπι πάντα είναι διαφορετικά. Υπάρχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά στις δύο ομάδες, αυτό χαρακτηρίζει την κατάσταση. Συνήθως η ομάδα που βρίσκεται χαμηλότερα, δείχνει να το παλεύει περισσότερο. Εμείς δεν ήμασταν καλοί, κάναμε λάθη στην άμυνα που μας κόστισαν. Στην επίθεση είχαμε δύο φορές την ευκαιρία να τελειώσουμε το ματς και δεν το καταφέραμε».
Πώς εξηγείτε την καθίζηση του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος; Γιατί έγινε αλλαγή ο Ιμπαγάσα; Υπάρχει κούραση;
«Όπως είδατε, δεν αλλάξαμε τη στρατηγική μας. Ο Ιμπαγάσα είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής υψηλής ποιότητας, όμως δεν έχει τη φυσική κατάσταση να παίξει 90 λεπτά στην ίδια απόδοση. Όμως δεν αλλάξαμε τη στρατηγική μας και η λογική του Μασάντο ήταν να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό. Δεν θεωρώ ότι φταίει αυτό».
Μαυρίας: «Αξίζαμε τη νίκη»
Την άποψη πως ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να είχε φύγει νικητής από το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Χάρης Μαυρίας, μετά το τέλος του αγώνα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής των «πρασίνων», ο οποίος πέτυχε και το πρώτο τέρμα της ομάδας του, μίλησε για τη δική του απόδοση, αλλά και για το πόσο έχει βοηθήσει ο ερχομός του Χουάν Ραμόν Ρότσα την ομάδα. «Πιστεύω πως κυριαρχήσαμε. Αν και ήμασταν πίσω στο σκορ από δύο λάθη από δύο ατυχίες, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Ωστόσο, πιστεύω πως αξίζαμε τη νίκη».
Για την εμφάνισή του στο ψεσινό ντέρμπι: «Ήταν μία πολύ καλή εμφάνιση τόσο από την ομάδα όσο και από εμένα. Παίξαμε καλά και γενικά πιστεύω πως έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας».
Για το τι έχει να πει στους οπαδούς του Παναθηναϊκού που ήταν απόψε στο ΟΑΚΑ: «Τους ευχαριστούμε που ήταν δίπλα μας και απόψε. Εμείς σε κάθε παιχνίδι παίζουμε, προκειμένου να νικάμε και να τους δίνουμε χαρές».

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X