GREEK REPORTERS: 299 ευρώ το κόστος του ρεύματος

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

299 ευρώ το κόστος του ρεύματος


299 ευρώ το κόστος του ρεύματος
Στα 299 ευρώ το τετράμηνο εκτιμά η ΡΑΕ τη χρέωση, χωρίς τους φόρους, και τα τέλη υπέρ τρίτων, που θα
έχει ένας οικιακός πελάτης της ΔΕΗ για κατανάλωση ρεύματος 1.800 Kwh την ημέρα και 360 kwh τη νύκτα, σύμφωνα με τους αναλυτικούς πίνακες που ανακοίνωσε χθες για τις τετραμηνιαίες χρεώσεις οικιακών και εμπορικών πελατών της ΔΕΗ στη χαμηλή τάση, με βάση τα νέα τιμολόγια για το 2013.
Ανάλογες εκτιμήσεις η ΡΑΕ θα ανακοινώσει και για τους άλλους προμηθευτές ηλεκτρισμού που δραστηριοποιούνται στη λιανική αγορά, όπως η Elpedison Energy SA, η Ηρων Θερμοηλεκτρική, η Greek Environ­mental &Energy Network, η Volterra και η Watt+Volt AE, μόλις ανακοινώσουν τα τιμολόγιά τους για το 2013.Στο πλαίσιο της πληροφόρησης των καταναλωτών, η ΡΑΕ συνιστά στα νοικοκυριά και τους άλλους πελάτες να ελέγχουν τους εκκαθαριστικούς τους λογαριασμούς για να διαπιστώνουν την τετραμηνιαία κατανάλωσή τους σε κιλοβατώρες, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται τουλάχιστον τρεις εκκαθαριστικοί λογαριασμοί, δηλαδή η κατανάλωση όλου του χρόνου, για να εκτιμήσουν την εποχική δικύμανση και αναλόγως να υπολογίσουν το κόστος ανά προμηθευτή. Ιδιαίτερη προσοχή οι καταναλωτές πρέπει να δείχνουν στις χρεώσεις για τις καταναλώσεις νύκτας, καθώς διαφέρουν από προμηθευτή σε προμηθευτή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΕ, για έναν οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή συνδεδεμένο στη ΔΕΗ με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 800KWh ο τετραμηνιαίος λογαριασμός του φθάνει στα 100,12 ευρώ. Ο ίδιος πελάτης για τετραμηνιαία κατανάλωση νύκτας 160 Κwh θα πληρώσει επιπλέον 15,60 ευρώ.
Αντίστοιχα, ένας οικιακός πελάτης με τριφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 600 Kwh και νύκτας 200 Kwh, θα πληρώσει 102,74 ευρώ για το ρεύμα.
Για ένα κατάστημα με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1.000 κιλοβατώρες ο λογαρισμός για το ηλεκτρικό ρεύμα φθάνει στα 172,53 ευρώ/τετράμηνο, ενώ για μία πολυκατοικία με τριφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 700 Kwh, o λογαριασμός για το ηλεκτρικό ρεύμα φθάνει στα 134,80 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι οι υπολογισμοί έχουν γίνει με βάση τις χρεώσεις που θα ισχύσουν από 1ης Φεβρουαρίου.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X