GREEK REPORTERS: Διώξτε τους μαύρους κύκλους (χωρίς αγγούρι)

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Διώξτε τους μαύρους κύκλους (χωρίς αγγούρι)


Δυστυχώς, οι αντιαισθητικοί μαύροι κύκλοι δεν κάνουν διακρίσεις και μπορούν εύκολα να προδώσουν την κούρασή μας. Πώς μπορούμε να τους ξεφορτωθούμε;

Η κληρονομικότητα, το εκ γενετής λεπτότερο δέρμα κάτω από τα μάτια, η κακή κυκλοφορία του αίματος, η κόπωση, η έλλειψη ύπνου είναι μερικοί από τους παράγοντες που ευνοούν τη δημιουργία των μαύρων κύκλων. Ορισμένα φάρμακα, που προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, η έλλειψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών στη διατροφή και οι ορμονικές ανισορροπίες (λόγω εμμήνου ρύσεως, εγκυμοσύνης ή και εμμηνόπαυσης στη γυναικεία περίπτωση) μπορούν επίσης να είναι λόγοι, που όταν ξυπνάτε το πρωί, δε θέλετε να αντικρύσετε τον καθρέφτη σας.

Η μαγεία της κομπρέσας

1.Αν τοποθετήσετε μπάλες βαμβάκι βουτηγμένες σε ροδόνερο στα μάτια σας για περίπου 15 λεπτά (αλλά επαναλαμβάνοντας συχνά) τότε θα ξεχάσετε σύντομα τους μαύρους κύκλους, ενώ εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρύα φακελάκια τσαγιού.
2.Ακόμη, μπορείτε να πολτοποιήσετε φύλλα μέντας και να τα προσθέσετε σε χυμό ντομάτας. Ανακατέψτε και στη συνέχεια εφαρμόστε την πάστα στους μαύρους κύκλους. Αφήστε λίγη ώρα και ξεπλύνετε.
3.Μία καλή λύση είναι και το αμυγδαλέλαιο. Απλώστε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας, τρίψτε το ελαφρά γύρω από τους μαύρους κύκλους και αφήστε το να δράσει για μία νύχτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά.
4.Τα ίδια αποτελέσματα μπορεί να έχετε και στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε μία κρέμα πλούσια σε βιταμίνες Ε και C, ιδανικές για τη μείωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.
Plus: Εαν τίποτα από αυτά δε σας ικανοποιεί, πάρτε ένα κουτάλι, τοποθετήστε το στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε το στην περιοχή των ματιών, ώσπου να ζεσταθεί. Παλιό και κλασικό κόλπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X