GREEK REPORTERS: Κάρτα στάθμευσης ή κλήση

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Κάρτα στάθμευσης ή κλήση

Κλήσεις στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους βρήκαν σήμερα όσοι οδηγοί είχαν παρκάρει στο κέντρο
της Αθήνας και δεν είχαν προμηθευτεί κάρτα στάθμευσης, καθώς μετά από πέντε μήνες τέθηκε και πάλι σε λειτουργία το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Το ελεγκτικό συμβούλιο εξέταζε τη νομιμότητα της σύμβασης που είχε συνάψει ο Δήμος με ιδιωτική εταιρεία και υπήρξε πρόβλημα με την εκτύπωση των καρτών. Πλέον, την ελεγχόμενη στάθμευση θα τη διαχειρίζεται η εταιρεία πληροφορικής του Δήμου, με μικρότερο κόστος.

Σήμερα με κάρτες στάθμευσης καλύφθηκαν οι 8 από τους 11 τομείς της Αθήνας και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων και υπεύθυνο σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Γ. Αναγνωστόπουλο, στις περιοχές που δεν υπήρχαν κάρτες δεν κόπηκαν κλήσεις. Στις περιπτώσεις που οι δημοτικοί αστυνομικοί έκοψαν κλήση ενώ δεν υπήρχαν κάρτες στάθμευσης, οι κλήσεις θα σβηστούν.

Να σημειωθεί ότι οι μπλε διαγραμμισμένες θέσεις είναι για τους μόνιμους κατοίκους, οι λευκές για τους επισκέπτες, ενώ οι τιμές θα είναι στα ίδια επίπεδα, με πριν πέντε μήνες. Ένα ευρώ κοστίζουν οι δύο ώρες, ενώ την τρίτη ώρα κάθε τέταρτο θα χρεώνεται ένα ευρώ, προκειμένου οι επισκέπτες στο κέντρο να αποθαρρύνονται και να μην καταλαμβάνουν τις θέσεις για πολλές ώρες.

Τα έσοδα από το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης υπολογίζεται σε 300.000 ευρώ το μήνα, ενώ στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι η αγορά χρόνου στάθμευσης και μέσω ειδικών εφαρμογών που θα είναι διαθέσιμες σε κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας.

megatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X