GREEK REPORTERS: Εισαγγελικό μπλόκο στη Σταμάτη

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Εισαγγελικό μπλόκο στη Σταμάτη

Η αίτηση της Βίκυς Σταμάτη αναμένεται να κριθεί οριστικά τις επόμενες ημέρες από το Δικαστικό Συμβούλιο
Αρνητική η εισήγηση για τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, καθώς ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλείται τη βαρύτητα των κατηγοριών και το γεγονός ότι είναι ύποπτη φυγής



Eνα ηχηρό «όχι» εισέπραξε από τον εισαγγελέα Γ. Βούλγαρη η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, στην αίτηση αποφυλάκισης που είχε υποβάλει, με την οποία ζητούσε να αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση με τον κατ΄οίκον περιορισμό της στο αρχοντικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την εμφάνισή της σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές την ημέρα.
Ο εισαγγελέας, ο οποίος εισηγήθηκε στο συμβούλιο πλημμελειοδικών την απόρριψη της αίτησης, ήταν ο ίδιος ο οποίος είχε αποφασίσει ομόφωνα με τον ειδικό ανακριτή Γ. Μαλλή την προφυλάκιση της κ. Σταμάτη μετά την απολογία της, για το κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που αφορά τον τρόπο με οποίο απέκτησε το νεοκλασικό παλάτι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας επιμένει στους λόγους για τους οποίους διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση της συζύγου του πρώην υπουργού, οι οποίοι, όπως τονίζει, συνεχίζουν να ισχύουν, δεδομένου μάλιστα ότι η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, με νέες αξιόποινες πράξεις που ενδεχομένως θα προκύψουν από στοιχεία που μπορεί να εντοπίσει το άνοιγμα νέων ύποπτων λογαριασμών.
Για μία ακόμη φορά, ο εισαγγελέας επικαλείται τη βαρύτητα της πράξης που αποδόθηκε στην κ. Σταμάτη, αλλά και το ότι είναι ύποπτη φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, επισημαίνοντας ότι, εάν αφεθεί ελεύθερη η κατηγορούμενη, ενδεχομένως «θα επιχειρήσει να συγκαλύψει παλαιότερες πράξεις της».
Η σύζυγος του πρώην υπουργού, στην αίτησή της χαρακτήριζε την προσωρινή κράτησή της ως «μέτρο απεχθές και άδικο», ενώ, για να πετύχει την αποφυλάκισή της, επικαλείτο τη φροντίδα για το 5,5 ετών παιδί της, το οποίο στερείται και τον πατέρα του, που επίσης είναι προφυλακισμένος.
Καταρρίπτοντας ένα προς ένα τα επιχειρήματά της, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι και άλλες μητέρες ανηλίκων είναι στη φυλακή για αξιόποινες πράξεις και επίσης ότι υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις ανδρόγυνων που τελούν υπό κράτηση.
Η αίτηση της Βίκυς Σταμάτη αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα εξετάσει και τις προσφυγές που έχουν επίσης καταθέσει τόσο ο Ακης Τσοχατζόπουλος όσο και ο επιχειρηματίας Γ. Σαχπατζίδης.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Βολές κατά ΜΜΕ και δικαστών
Πυρά... σε ανακριτή, εισαγγελέα και ΜΜΕ επιρρίπτει η Βίκυ Σταμάτη με επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο του ΑΠ κ. Ασημακοπούλου, μέσω του συνηγόρου της Βασ. Χειρδάρη.
Παρά το γεγονός ότι η ανώτατη δικαστική λειτουργός δεν έχει αρμοδιότητα να κινήσει οποιαδήποτε διαδικασία, η κ. Σταμάτη απευθύνεται σε αυτήν, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι η προφυλάκισή της είναι άδικη και ότι ο λόγος που βρίσκεται στις φυλακές είναι «...γιατί ερωτεύθηκα και παντρεύτηκα ένα πολιτικό πρόσωπο».
Επίσης, αναφερόμενη στον γάμο της με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, τονίζει: «Η σημαντική διαφορά της ηλικίας και η ανωνυμία μου προκάλεσαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και με τοποθέτησαν στο επίκεντρο μιας αρνητικής δημοσιότητας που αλλοίωσε την πραγματικότητα και την εικόνα μου και έδωσε τρομακτικές διαστάσεις σε γεγονότα που αν τα έκανε οποιοσδήποτε άλλος κοινός πολίτης ουδείς θα ενδιεφέρετο και θα σχολίαζε... Εγώ ''κατέστρεψα'' την Ελλάδα και έφερα όλα τα δεινά που βλέπουμε καθημερινά και ενδεχομένως το μνημόνιο είναι απότοκο ενός γάμου με 15 καλεσμένους και της αγοράς ενός σπιτιού κατόπιν τραπεζικού δανείου».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X