GREEK REPORTERS: Μεγάλη πυρκαγιά στην Βιάννο Ηρακλείου - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Μεγάλη πυρκαγιά στην Βιάννο Ηρακλείου - Εκκενώθηκαν οικισμοί


Μεγάλη πυρκαγιά στην Βιάννο Ηρακλείου - Εκκενώθηκαν οικισμοί


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μάρθα του Δήμου Βιάννου, στον Νομό Ηρακλείου Κρήτης. Δασική έκταση καίγεται και στην περιοχή Αυγώνυμα της Χίου.

Οσον αφορά την Βιάννο Ηρακλείου τα ξημερώματα εκκενώθηκε η Κάτω Βιάννος και μέρος του χωριού Χόνδρος.
Στην περιοχή από τη Μέση μέχρι τη Βιάννο επιχειρούν δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ισχυρή δύναμη πυροσβεστών, αλλά το έργο τους δυσχεραίνεται από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.
Στο σημείο βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.
Στο Σμάρι Πεδιάδος, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ και οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται συνεχώς, προκειμένου να περιοριστεί η καταστροφή. Τέλος, υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε Μάλια, Αντισκάρι, Τσούτσουρο.
Στο μέτωπο της Χίου σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Εν τω μεταξύ αργά χθες το βράδυ σε εξέλιξη βρισκόταν η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στα Καζάνια Ολύμπου, σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από το χωριό Κοκκινοπηλός του δήμου Ελασσόνας.
Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 30 πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής και αύριο το πρωί αναμένεται να μεταβούν στο πύρινο μέτωπο κι άλλες πυροσβεστικές δυνάμεις. Το απόγευμα από αέρος επιχειρούσαν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X