GREEK REPORTERS: Τετ α τετ Στουρνάρα με τον Β. Σόιμπλε

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τετ α τετ Στουρνάρα με τον Β. Σόιμπλε


Ο Γ. Στουρνάρας θα θέσει στον Β. Σόιμπλε και το θέμα των ακραίων θέσεων που διατυπώνονται κατά καιρούς για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Ψηλά στην ατζέντα το πακέτο περικοπών, η επιμήκυνση και οι αρνητικές επιπτώσεις της ύφεσης που πλήττει την ελληνική οικονομία

Να... κερδίσει έναν σύμμαχο εν όψει της δύσκολης διαπραγμάτευσης με την τρόικα αλλά και της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup στις 14 Σεπτεμβρίου θα επιχειρήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, στη συνάντηση που θα έχει αύριο στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε.
Στην «ατζέντα» της συζήτησης θα βρεθούν το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο χρόνια και η αρνητική επίπτωση της βαθιάς ύφεσης στην προσπάθεια να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θα ζητήσει γερμανική συνδρομή μέσω της επιρροής που μπορεί να ασκήσει το Βερολίνο στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να ξεκινήσει η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας που μέχρι στιγμής γίνεται με το σταγονόμετρο.
Τετ α τετ Στουρνάρα με τον Β. Σόιμπλε
Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι η εισροή κονδυλίων από την ΕΤΕπ σε συνδυασμό με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο, προκειμένου να αυξηθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και να μπει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο της ύφεσης.
Πιο αναλυτικά ο κ. Στουρνάρας θα παραθέσει στον Γερμανό ομόλογό του στοιχεία για τα μέτρα που έχει λάβει έως σήμερα η Ελλάδα και τη βαθιά ύφεση που πλήττει την οικονομία και αποτελεί τροχοπέδη στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.
Επιπλέον θα γίνει αναφορά και σε ακραίες θέσεις που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, καθώς η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει πως αυτές επιτείνουν τη «δραχμική αβεβαιότητα» στις αγορές.
Το ταξίδι
Το ταξίδι του Γιάννη Στουρνάρα αποτελεί συνέχεια των επισκέψεων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνηση να βελτιωθεί το κλίμα στις σχέσεις με τους ισχυρούς του ευρωπαϊκού Βορρά.
Και όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, είναι θετικό ότι η συνάντηση γίνεται πριν από το άτυπο Eurogroup της Λευκωσίας, γιατί είναι άλλο μία συνομιλία πέντε λεπτών στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και άλλο μία συζήτηση δύο ωρών, στην οποία μπορούν να εξεταστούν τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X