GREEK REPORTERS: Χάιλ Χίτλερ. Χαιρέτισε ναζιστικά ο Ν. Μιχαλολιάκος

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Χάιλ Χίτλερ. Χαιρέτισε ναζιστικά ο Ν. Μιχαλολιάκος


ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ


Ο κύριος... «καθαρά χέρια» εν δράσει
Ο κύριος... «καθαρά χέρια» εν δράσει
Επίσημα πλέον παραδέχεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος το ναζιστικό χαρακτήρα του κόμματός του, αφού, μιλώντας το Σάββατο στη Νεολαία της «Χρυσής Αυγής», χαιρέτισε ναζιστικά, για να πει στη συνέχεια: «Μας είπανε ναζί, μια, δύο, δέκα.

Δεν μας είπανε, όμως, ποτέ κλέφτες. Αυτά τα χέρια μπορεί καμιά φορά να χαιρετάνε έτσι αλλά είναι καθαρά χέρια. Δεν είναι βρόμικα, δεν έχουν κλέψει». Εξαπολύοντας επίθεση στα κόμματα, τόνισε ότι η «Χρυσή Αυγή» όχι απλά βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις μεταξύ των τριών πρώτων κομμάτων, αλλά έχει και μικρή διαφορά με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι αυτό είναι που φοβούνται πολύ τα άλλα κόμματα.
Αντιδράσεις
Ο φασιστικός χαιρετισμός του Ν. Μιχαλολιάκου προκάλεσε θύελλα πολιτικών αντιδράσεων. Η ΝΔ έκανε λόγο για πρόκληση αλλά και ύβριν λίγο πριν από την εθνική επέτειο. Το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και κρίση, ενώ ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε τους Χρυσαυγίτες «τζάμπα μάγκες». Σε δήλωσή του, ο Π. Μεντρέκας, εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ανέφερε: «Οι ναζιστές είναι υποκριτές, ληστές και φονιάδες των λαών».
Εν τω μεταξύ, νέα πρόκληση ομάδας «χρυσαυγιτών» σημειώθηκε το Σάββατο στη Σπερχειάδα. Μικροπωλητές που δεν είχαν άδεια κυνηγήθηκαν από μέλη της «Χρυσής Αυγής», υπήρξε αντίδραση και η κατάσταση πήγε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο μέχρι την παρέμβαση της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν όσους δεν είχαν άδεια, ενώ και χθες έγινε εξονυχιστικός έλεγχος προκειμένου να φύγουν όλοι οι παράνομοι. Αίσθηση, πάντως, προκάλεσαν οι δηλώσεις στην «ΗτΣ» του μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου, ο οποίος διαχώρισε τον λόγο του Θεού από τον λόγο της «Χρυσής Αυγής».
Απάντηση 
Σε ανακοίνωσή της η «Χρυσή Αυγή» απαντά στον μητροπολίτη ότι το κόμμα στηρίζει την Ορθοδοξία με βάση το πολιτικό πρόγραμμα που εκδόθηκε το 1992, κατηγορεί τον Σεβασμιότατο ότι πολιτικολογεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X