GREEK REPORTERS: Φρίκη. Έκαψαν γυναίκα τα μέλη της κου κλουξ κλαν

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Φρίκη. Έκαψαν γυναίκα τα μέλη της κου κλουξ κλαν




Μια 20χρονη μαύρη γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία της Λουιζιάνας ότι τρεις άντρες που έγραψαν τα αρχικά ΚΚΚ (της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν) και υβριστικά συνθήματα στο αυτοκίνητό της την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και της έβαλαν φωτιά προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι η Σαρμίκα Μόφιτ βρέθηκε με εγκαύματα σχεδόν στο μισό της σώμα, όταν οι αστυνομικοί έσπευσαν να απαντήσουν στο επείγον τηλεφώνημα που έκανε η νεαρή ζητώντας βοήθεια, το βράδυ της Κυριακής.
Η 20χρονη βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και το FBI ερευνά την υπόθεση και ως ρατσιστικό έγκλημα, όμως ακόμη δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Η επίθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί θεωρούν ότι η Μόφιτ αποτέλεσε στόχο των δραστών επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, κάτι που οι Αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής.
Στο τηλεφώνημα προς την Αστυνομία η Μόφιτ ακούγεται να περιγράφει τους επιτιθέμενους ως τρεις άνδρες που φορούσαν λευκές κουκούλες, δεν μπόρεσε όμως να περιγράψει εάν ήταν λευκοί ή άλλης φυλής.
Ο αστυνομικός που έσπευσε προς βοήθεια δεν βρήκε ύποπτους ή οχήματα στο πάρκο του Ουίνσμπορο όπου σημειώθηκε η επίθεση. Ο σερίφης της περιοχής Κέβιν Κομπς, πάντως, επιβεβαίωσε ότι άγνωστοι είχαν γράψει με σπρέι τα αρχικά ΚΚΚ και ρατσιστικές προσβολές στο αυτοκίνητο του θύματος.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X