GREEK REPORTERS: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου
Με την κατάθεση μετακλητού υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, στενού συνεργάτη του Γ. Παπακωνσταντίνου, που
ήταν εξειδικευμένος σε θέματα πληροφορικής, συνεχίστηκε χθες η έρευνα τον εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος Πεπόνη - Μουζακίτη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας, ο οποίος ήταν ο πρώτος που πήρε το επίμαχο CD στα χέρια του, κατέθεσε ότι ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου τού είχε αναθέσει να αντιγράψει τα 20 ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις, που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ, για να τα παραδώσει στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρη. Οπως κατέθεσε, έκανε μόνο αυτό που του ζήτησε ο πρώην υπουργός, εντόπισε τα ονόματα των ανθρώπων με τις μεγαλύτερες καταθέσεις, τα εκτύπωσε και του τα παρέδωσε μαζί με το CD.
Ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά από τους δύο εισαγγελείς, κατέθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την αλλοίωση της λίστας και ότι δεν έκανε καμία ενέργεια να αντιγράψει το CD με τη λίστα Λαγκάρντ. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει ότι έδωσε εντολή σε συνεργάτη του να βρει το συνολικό ποσό της λίστας και να εντοπίσει τους 20 καταθέτες με τους μεγαλύτερους λογαριασμούς, προκειμένου να παραδώσει τα στοιχεία στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρη, για να προβεί σε ελέγχους.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X