GREEK REPORTERS: Καταγγελία για φθορές σε πεζόδρομο της Πλάκας - Ερευνούν "Αν" φταίει ο Χ. Παπακαλιάτης

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Καταγγελία για φθορές σε πεζόδρομο της Πλάκας - Ερευνούν "Αν" φταίει ο Χ. Παπακαλιάτης


Τα πολυπληθή κινηματογραφικά συνεργεία που συμμετείχαν το καλοκαίρι του 2012 στα γυρίσματα της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, "Αν" πιθανότατα ευθύνονται για
τις εκτεταμένες φθορές στο πλακόστρωτο πίσω από τους Αέρηδες στην Πλάκα. Πρόκειται για έναν μικρό πεζόδρομο σε σχήμα "Γ" στην ανατολική πλευρά της Ρωμαϊκής Αγοράς.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που μπορεί να συναντήσει κάποιος πεζός στα στενά της Πλάκας, καθώς το συγκεκριμένο σημείο έχει την επιπρόσθετη... ατυχία να είναι "βολικό" για πολλούς οδηγούς, ώστε να αποφύγουν χρονοβόρες παρακάμψεις (η μια πλευρά του καταλήγει στις οδούς Κυρρήστου και Λυσίου και η άλλη στο τέρμα της Αιόλου).

Η ταινία "Αν" γυρίστηκε κατ' αποκλειστικότητα στην Πλάκα, ενώ το "σπίτι" του Παπακαλιάτη στην ταινία βρίσκεται λίγα μέτρα από τον συγκεκριμένο πεζόδρομο.  Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το παράδειγμα της σκηνής με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος οδηγεί στα στενά της Πλάκας ένα μεγάλο φορτηγό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πλάκας, Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, η πλατεία εμφανίζει την εικόνα βομβαρδισμένου τόπου, με τις σπασμένες και αναποδογυρισμένες πλάκες της να συντρίβονται στο πέρασμα των τροχοφόρων". Ο ίδιος όμως δεν μπορεί να αποδώσει ευθύνες στα κινηματογραφικά γυρίσματα του "Αν". Η διερεύνηση της υπόθεσης πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Ιούλιο.

Πηγή: εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X