GREEK REPORTERS: Οι υποψηφιότητες για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Οι υποψηφιότητες για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»


Οι υποψηφιότητες για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»
Οι φετινές υποψήφιες για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» είναι η
Λένα Δροσάκη για τη συμμετοχή της στο θεατρικό έργο του Γιώργου Ιωάννου «Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αρχικά στο πλαίσιο του δικού μας 3ου Low Budget Festival, και για τη συμμετοχή της στο θεατρικό έργο «Venison» σε σκηνοθεσία και σύλληψη Θάνου Παπακωνσταντίνου από την ομάδα The Helter Skelter Company που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. 

Η Νάντια Κοντογεώργη για τη συμμετοχή της στο μιούζικαλ «Σικάγο» των Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο Παλλάς και η Γιούλικα Σκαφιδά για τον ρόλο της Κάρολ Κατρήρ στο θεατρικό έργο «Ορφέας στον 'Αδη» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Barbara Weber και για τον ρόλο της Χέιζελ Νάιλς στο έργο «Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Γιουτζίν Ο'Νιλ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Εθνικό θέατρο. 

Το βραβείο απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου και ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, ενώ η τιμώμενη ηθοποιός θα κρατήσει για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μερκούρη, την οποία θα παραδώσει στην ομότεχνή της που θα διακριθεί την επόμενη χρονιά. 

Την επιτροπή η οποία θα αποφασίσει αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη). 

Θυμίζουμε πως φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο της ελληνίδας ηθοποιού, και με αφορμή αυτή την επέτειο, το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη θα εκδώσει λεύκωμα με τίτλο «Μελίνα» και θα οργανώσει έκθεση με τίτλο «Οδός Μελίνας Μερκούρη». 

Η παρουσίαση του λευκώματος και τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς στις 4 Μαρτίου. Για τον λόγο αυτό το Ίδρυμα αποφάσισε η απονομή του θεατρικού βραβείου Μελίνα Μερκούρη να γίνει την ίδια ημέρα πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης στο χώρο του μουσείου Μπενάκη (ώρα 19:00). 





newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X