GREEK REPORTERS: Εν αναμονή της ανακοίνωσης της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της υπηρεσιακής κυβέρνησης


Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού,
Παναγιώτη Πικραμμένου, η οποία διήρκησε περί τα 20 λεπτά και ξεκίνησε με έξι λεπτά καθυστέρηση.






Με 10 λεπτά καθυστέρηση, στις 20.40, ο κ. Πικραμμένος μετέβη στο μέγαρο Μαξίμου για να αναλάβει καθήκοντα από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Εκεί, ο κ. Παπαδήμος τον υποδέχθηκε με χαμόγελο και του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της χώρας. Μάλιστα τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι στη διάθεσή του για ό,τι χρειαστεί.



Παράλληλα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία να εκπληρώσει η Ελλάδα τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να εφαρμοστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο νέος πρωθυπουργός θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διαμορφωθούν συνθήκες ηρεμίας και μετριοπάθειας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.



Από την πλευρά του ο κ. Πικραμμένος αναγνώρισε ότι αναλαμβάνει δύσκολο ρόλο σε δυσχερή περίοδο ενώ συμφώνησε ότι χρειάζονται συνθήκες ηρεμίας και τάξεως και υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία υπηρεσιακή κυβέρνηση με αποκλειστικό σκοπό τη διενέργεια εκλογών ώστε να εκφραστεί ο ελληνικός λαός και να δοθεί η ευκαιρία να σχηματιστεί κυβέρνηση. 

Εμπλοκή με τις θέσεις των υπουργών;

Οι δύο άνδρες βρίσκονται ακόμη σε συνάντηση, ενώ εντύπωση και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ενώ ήταν προγραμματισμένο να ανακοινωθούν τα ονόματα των υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την ορκωμοσία, τελικά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, με την τηλεόραση της ΝΕΤ να κάνει λόγο για εμπλοκή.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X