GREEK REPORTERS: Τα...χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια της Αττικής Οδού

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Τα...χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια της Αττικής Οδού




Χριστούγεννα έρχονται και στην Αττική οδό, ολοένα και περισσότεροι οδηγοί διαπιστώνουν ότι κάτι περίεργα λαμπάκια αναβοσβήνουν καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Όχι δεν αποφάσισαν οι υπεύθυνοι του αυτοκινητοδρόμου να προσφέρουν χριστουγεννιάτικη θαλπωρή. Η τροχαία της Αττικής οδού είναι, που αποφάσισε να στείλει δωράκι στους οδηγούς εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες κλήσεις για παράβαση του ορίου ταχύτητας και να ενισχύσει τα ταμεία του κράτους, με μποναμά που θα πληρώσουν για ακόμα μια φορά, οι εξαθλιωμένοι πολίτες. Οι κάμερες της τροχαίας λοιπόν φωτογραφίζουν συνεχώς τα διερχόμενα οχήματα και τα φλας αστράφτουν με καταιγιστικούς ρυθμούς.
"Και βέβαια δεν θα πρέπει να παραβιάζουμε τα όρια ταχύτητας", λένε οι οδηγοί, αλλά επισημαίνουν πως είναι αδιανόητο σε αυτοκινητόδρομο με τουλάχιστον δύο λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α, να υπάρχει όριο ταχύτητας 60 χιλιομέτρων. Ακόμα και στην ευθεία, όπως για παράδειγμα στο τμήμα που ενώνει την περιφερειακή Υμηττού, με την έξοδο Μαρκοπούλου το όριο φθάνει τα 80 χιλιόμετρα. "Για να έχουμε στην κατηφόρα ταχύτητα 60 χιλιομέτρων, θα πρέπει να πηγαίνουμε με δευτέρα και φρένο", υποστηρίζουν οι οδηγοί των σύγχρονων οχημάτων, που λένε ότι στόχος των συγκεκριμένων ορίων ταχύτητας δεν είναι η εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και η ασφάλεια των οδηγών, αλλά τα άδικα πρόστιμα. Καλά Χριστούγεννα λοιπόν και προσοχή στις κάμερες της Αττικής οδού, για να μην σας έρθει χριστουγεννιάτικος μποναμάς η κληση της τροχαίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X