GREEK REPORTERS: Στην κατάψυξη μπαίνει η Ελλάδα

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Στην κατάψυξη μπαίνει η Ελλάδα


Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ και προειδοποιεί πώς
ο καιρός αλλάζει απότομα από το βράδυ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η μεταβολή θα γίνει αισθητή από το βράδυ στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, όπου τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι θυελλώδεις άνεμοι, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά.

Για σήμερα Τρίτη

Αναμένονται χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν στα ανατολικά βαθμιαία στα 8 με 9 μποφόρ και τη νύχτα στα 10 μποφόρ.

Την Τετάρτη

Αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές, καθώς και στα ορεινά – ημιορεινά των νησιών.

Ιδιαίτερη επισήμανση κάνει η ΕΜΥ για την Κρήτη, όπου οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανώς να είναι ισχυρές, ενώ οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση 8 με 10 μποφόρ ακόμα και στην Αττική.

Τέλος, η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα και θα κυμανθεί στους 6 με 8 βαθμούς.

Πέμπτη και Παρασκευή

Παρόλο που από την Πέμπτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενίσουν το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό, ενώ θα σημειωθεί και παγετός που θα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X