GREEK REPORTERS: Έξαλλη η Λευκωσία με τον Μπαν Κι Μουν που αποκάλεσε την Κύπρο «κοινότητα»

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Έξαλλη η Λευκωσία με τον Μπαν Κι Μουν που αποκάλεσε την Κύπρο «κοινότητα»


Εντονο εκνευρισμό έχουν προκαλέσει στην κυπριακή κυβέρνηση οι δηλώσεις του Μπαν Κι Μουν από το Μόναχο. Ο γ.γ. του ΟΗΕ αποκάλεσε «ελληνοκυπριακή κοινότητα» την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ
καταλόγισε ευθύνες σε αυτή την πλευρά για την αναστολή των διαπραγματεύσεων.

«Ατυχώς οι διαπραγματεύσεις ανεστάλησαν εξαιτίας της αλλαγής κυβέρνησης στην ελληνοκυπριακή κοινότητα της Κύπρου. Μετά ακολούθησε η οικονομική κρίση. Αυτού του είδους η πολιτική και οικονομική κατάσταση δεν είναι υποβοηθητική για την έναρξη των διαπραγματεύσεων», ανέφερε στις επίμαχες δηλώσεις του ο Μπαν Κι Μουν.

Μάλιστα αναμένεται διάβημα της κυπριακής κυβέρνησης προς τον ΟΗΕ με το αίτημα να ανασκευάσει τις δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας, τόσο για το χαρακτηρισμό «κοινότητα», όσο και για την απόδοση ευθυνών για τη διακοπή των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Επί της ουσίας των διαβουλεύσεων για το κοινό ανακοινωθέν. ο Γ.Γ του ΟΗΕ έκανε τη διαπίστωση ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στις περισσότερες «περιοχές» του ανακοινωθέντος και βρίσκονται πολύ κοντά.

«Συνεχίζω να εργάζομαι κι ελπίζω σε σύντομη έναρξη των διαπραγματεύσεων του κυπριακού. Ο ειδικός μου σύμβουλος Αλεξάντερ Ντάουνερ συναντάται με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων για να τους βοηθήσει να συμφωνήσουν σε κοινό ανακοινωθέν, το οποίο μπορεί να παράσχει τη βάση και τις παραμέτρους για τις διαπραγματεύσεις», είπε ο Μπαν Κι-Μουν.



iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X