GREEK REPORTERS: Η συνέντευξη Τύπου του τελικού Κυπέλλου

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η συνέντευξη Τύπου του τελικού Κυπέλλου



Μπορεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος να έχει ένα μεγάλο φαβορί (Ολυμπιακός) και ένας αουτσάιντερ (Ατρόμητος), ωστόσο
οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν συμφωνούν σε αυτό.

Τόσο οι Γιώργος Δώνης, Ερνέστο Βαλβέρδε, όσο και οι Σωκράτης Φυνατίδης, Βασίλης Τοροσίδης, στην συνέντευξη Τύπου του ΟΑΚΑ την Παρασκευή (27/4) τόνισαν πως ο τελικός του Σαββάτου είναι ανοιχτός σε όλα τα αποτέλεσματα και τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Στο μόνο που συμφώνησαν όλοι οι πρωταγωνιστές είναι πως θα συμμετάσχουν οι δύο καλύτερες φετινές ομάδες και πως ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο θα μετέχει και αυτός από την πλευρά του σε μια γιορτή και θα ευχαριστεί θέαμτα από δύο ομάδες που διαθέτουν ποιότητα.




Βαλβέρδε: "Είμαστε μια μέρα πριν τον τελικό μια ημέρα σημαντική και για μας και για τον Ατρόμητο. Πιστεύω θα γίνει ένας καλός τελικός, από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε το νταμπλ για να τελειώσει πολύ ωραία η χρονιά.
Ξέρουμε πως ο κόσμος μας έχει δώσει τον τίτλο του φαβορί, αλλά εμείς θέλουμε να νιώθουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε, αλλά και ότι μπορεί να χάσουμε έτσι θα προετοιμαστούμε για να έχουμε πιθανότητες να νικήσουμε".
Οι απαντήσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε
Τι θα πει στους παίκτες στο τελευταίο του παιχνίδι: "Δεν ξέρω... Κάτι θα βρω να πω, αλλά το σίγουρο είναι πως θέλω να κερδίζουμε Δεν σκέφτομαι πως είναι το τελευταίο, σκέφτομαι πως είναι ένα ακόμα ματς και η μόνη ιδιαιτερότητα που έχει είναι πως είναι τελικός. Σκέφτομαι μόνο ότι είναι ένας τελικός, τον οποίο πρέπει να απολαύσουμε και μετά να κερδίσουμε".
Ένα σχόλιο για τον τελικό με την ΑΕΚ (4-4). "Την έδειχνα σε φίλους και δεν το πίστευαν. Δεν ήταν ο πρώτος τελικός που έφτασε στα πέναλτι. Είχαμε, όμως, τύχη. Ακόμη κι ο Τοροσίδης έβαλε πέναλτι (γέλια). Σε έναν τελικό πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα".
Σε ερώτηση για τους Μήτρογλου-Τάτο: " Για μένα είναι αν όχι οι καλύτεροι, δύο από τους καλύτερους παίκτες του Ατρομήτου. Και δεν είναι απλώς δύο καλοί παίκτες, αλλά δύο παίκτες που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του Ατρομήτου. Ο ένας σκοράρει και ο άλλος οργανώνει. Κι είναι αληθές πως ο Μήτρογλου δεν είχε πολλές ευκαιρίες στον Ολυμπιακό σε αντίθεση με τον Ατρόμητο και αυτό ήταν επιτυχία του Δώνη, που κατάλαβε τις δυνατότητες του Μήτρογλου και κατάφερε να τον αναδείξει".
Για τα πλάνα του: "Δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιοι θα είναι στην αποστολή. Ο Ιμπαγάσα προπονήθηκε κανονικά, αλλά θα αποφασίσω το απόγευμα".
Τι σας μένει από τη θητεία σας στην Ελλάδα; "Θα μου μείνει όπως μου συμπεριφέρθηκαν όλοι οι Έλληνες, κάτι το οποίο δεν το έχω ξαναζήσει και δεν ξέρω αν θα το ξαναζήσω. Όσον αφορά τι θέλω να ξεχάσω είναι κάποια επεισόδια. Μπορεί στο youtube να είναι επιτυχίες, αλλά για έμας δεν ήταν καλό".
Για το μέλλον; "Το μέλλον μου είναι αύριο. Αυτό που με απασχολεί είναι το ματς του κυπέλλου"
Για την τακτική: "Στο ματς της Κυριακής ο Ατρόμητος κλείστηκε πολύ και εμείς βρήκαμε χώρους, το ματς αύριο θα είναι ανοιχτό και θα πρέπει να βρούμε τους τρόπους για να είμαστε καλοί και να πετύχουμε γκολ".
Μήπως ο Ολυμπιακός είναι σκαλοπάτι για κάτι μεγαλύτερο; "Προφανώς είναι. Είναι και το γεγονός πως πέρασα από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν το κοιτάζω έτσι. Το κοιτάζω από συναισθηματική πλευρά το πως που συμπεριφέρθηκαν όλοι, Για όλα αυτά χαίρομαι πάρα πολύ που πέρασα από τον Ολυμπιακό, πολύ περισσότερο από το να το σκεφτώ σαν ένα σκαλοπάτι στην καριέρα μου".

"Δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε τίποτα"

Τοροσίδης: "Είναι ένας ματς, 90 λεπτά μπορεί και 120 και όλα μπορούν να συμβούν. Ο Ολυμπιακός αν είναι αυτός που ήταν όλη τη χρονιά, σε Ευρώπη και στα ντέρμπι δεν έχει λόγο να φοβάται σε κανένα παιχνίδι, Αν δεν παίξουμε καλά όπως σε κάποια ματς, τότε μπορεί να χάσουμε από τον Ατρόμητο".
Οι απαντήσεις του Τοροσίδη στις ερωτήσεις:
Αν ο Ολυμπιακός έχει περισσότερο άγχος λόγο φαβορί: "Δεν το σκεφτόμαστε έτσι, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, Με όποια ομάδα να παίζαμε θα ήμασταν φαβορί. Αν δεν κατακτήσουμε το κύπελλο δεν θα έρθει η καταστροφή του κόσμου, αλλά θέλουμε να το παρουμε πρώτα; για την ομάδα και μετά για τον προπονητή και εμάς".
Για το γεγονός πως έχουν χαθεί δύο Κύπελλο και το αν υπάρχει χαλαρότητα επειδή έχει κατακτηθεί το πρωτάθλημα: "Τα δύο πρώτα που χάσαμε δεν είχαμε πάει στον τελικό αποκλειστήκαμε πιο πριν. Τώρα είμαστε στον τελικό υπάρχει κίνητρο και δεν υπάρχει χαλαρότητα είμαστε έτοιμοι. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι επαγγελματίες, δεν υπάρχει πιθανότητα να χαλαρώσουμε. Ακόμα και στην Αυστραλία θα πάμε για τη νίκη".
Θα είναι καλό για σένα θα πας στο Euro με ένα ακόμη κύπελλο: "Δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα με βοηθήσει ένα ακόμη κύπελλο, αυτό που θέλουμε είναι να πάρουμε ένα ακόμη τρόπαιο, Να τελειώσει η χρονιά με τον καλύτερο τρόπο για εμάς και μετά έχουμε καιρό".
Τι θέλει να πει στο τελευταίο ματς του Βαλβέρδε; "Καταρχήν δεν ξέρω αν είναι το τελευταίο του παιχνίδι. Μπορεί να φύγει και να ξανάρθει και ο ίδιος το έχει αφήσει ανοιχτό".
Είναι ο Ολυμπιακός ένα σκαλοπάτι για κάτι μεγαλύτερο; "Ο προπονητής έχει ανακοινώσει ότι φεύγει, εγώ δεν έχω πει κάτι τέτοιο. Είναι άδικο να απαντήσω. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ο τελικός".

Δώνης: Δουλέψαμε στο τέλειο"

Δώνης"Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι διανύσαμε μια ωραία διαδρομή για να φτάσουμε στον τελικό συγχαρητήρια σε όλους, πρώτα στους παίκτες μου που ατή τη σεζόν με κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενο.
Όλοι γύρω από την ομάδα είτε αφορά νομίζω ότι δουλέψαμε στο τέλειο και είμαστε μέσα σε όλους τους θεσμούς, πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο. Είμαι σίγουρος όταν αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι καλύτερα και θα το ευχαριστηθούμε και θα πάμε στο βάθρο είτε νικητές είτε ηττημένοι, και όπως είπα και την προηγούμενη φορά πρέπει να βλέπουμε το ποδόσφαιρο σαν διασκέδαση και να είναι γιορτή.
Δεν νομίζω ο Ατρόμητος έχει ανέβει ακόμη επίπεδο. Κ και μόνο αυτό είναι ένα κίνητρο. Οδηγός για εμάς θα πρέπει να είναι το παιχνίδι στην Τούμπα. Ήταν πολύ δύσκολο να αποκλείσεις τον ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του. Ξέρουμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι καλύτερη από εμάς, είμαστε ρεαλιστές".
Οι απαντήσεις του Γιώργου Δώνη στις ερωτήσεις:
  • Θα πάτε με το πλάνο όλης της φετινής σεζόν: "Υπάρχει ένα πλάνο από την αρχή στην ομάδα, αλλά εξαρτάται και από ποιον αντίπαλο έχεις να αντιμετωπίσεις. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το ίδιο όταν παίζουμε στην Τούμπα ή στο Καραϊσκάκη ή όταν αντιμετωπίζουμε μια μικρότερη ομάδα. Νομίζω πως το βασικό χαρακτηριστικό του φετινού Ατρομήτου είναι η πειθαρχία. Σε όλα τα παιχνίδια οι παίκτες μου τα πήγαν πολύ καλά. Το πλάνο είναι σταθερό σε πειθαρχία και στην τακτική, αλλά τα πάντα έχουν να κάνουν από το αντίπαλο που έχεις να αντιμετωπίσεις"
  • Έχετε άγχος; "Εγώ είχα άγχος όταν παίξαμε στο πρώτο ματς στην Επανομή, παρά αύριο. Όπως και στο πρωτάθλημα το άγχος το είχα με την Δόξα Δράμας. Θεωρώ ότι ήμουν ιδιαίτερα τυχερός στην ζωή μου έπαιξα τελικούς πήρα παραστάσεις τώρα τρίτη φορά σε τελικό, Όλη αυτή την εμπειρία ξέρω πώς είναι προσπαθώ να την περάσω στους παίκτες. Ψάχνω ένα τρικ να την περάσω στους παίκτες. Θα προτιμούσα και έναν τελικό να μην είναι σε τόσο μεγάλες ομάδες".
  • Είπατε ότι οδηγός είναι το ματς της Τούμπας τότε δεν είχαν παίξει Τάτος-Μήτρογλου δεν θα παίξουν κι αύριο: "Δεν μπορώ να πω την ενδεκάδα. Αλλά από την απόφαση του Ολυμπιακού να είναι διαθέσιμοι οι παίκτες, τότε θα αποφασίσω εγώ. Θα σας πω τι είπα σε Μήτρογλου και Τάτο. Πιστεύω πως και στις δύο περιπτώσεις οι παίκτες θα βγουν χαμένοι, γιατί υπάρχει καχυποψία στην Ελλάδα. Αν δεν παίξουν καλά θα πουν ότι δεν έπαιξαν καλά εναντίον του Ολυμπιακού. Αν παίξουν καλά και ο ένας σκοράρει και ο άλλος είναι ο καλύτερος παίκτης θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα τους. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Θα χαρώ να παίξουν όπως ξέρουν".
  • Φοβάστε ότι μπορεί να επαναληφθούν τα περσινά επεισόδια; "Αυτό που έγινε πέρσι έγινε από μια μερίδα των οπαδών της ΑΕΚ. Ο υπόλοιπος κόσμος αποδοκίμασε και άνθρωποι της ΑΕΚ μας χειροκρότησαν. Όταν κάνω μια δήλωση δεν περιλαμβάνει όλο το κόσμο, αλλά μια μερίδα, Δεν φοβάμαι για αύριο πιστεύω ότι είναι καλύτερες συνθήκες και όσοι έρθουν να το απολαύσουν".
  • Ποια η άποψη σας για τα όσα λέγονται για Βαλβέρδε και Μπαρτσελόνα; "Μιλάτε σε ένα άνθρωπο ο οποίος δεν συγκρίνει ποτέ Έλληνες και ξένους προπονητές. Πέρα από το πλάνο και το σχέδιο που εφαρμόζει στο γήπεδο, είναι ένας άνθρωπος τον οποίο ποτέ δεν έχω δει να εξοργίζεται. Σε αντίθεση με μένα είναι ήρεμος και έχει προσφέρει παρά πολύ στον Ολυμπιακό Ο Βαλβέρδε αφήνει ένα έργο στον Ολυμπιακό, μια ομάδα με πλάνο φιλοσοφία και σοβαρότητα".
Φυτανίδης: "Βρισκόμαστε μια μέρα πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε κάτι που μεγάλο, Έχουμε φτάσει εδώ αποκλείοντας δύσκολους αντιπάλους και περιμένουμε με ανυπομονησία και να διεκδικήσουμε με όσες πιθανότητες έχουμε την κατάκτηση του τίτλου.
Εύχομαι αυτή τη φορά να χαμογελάσουμε εμείς, παρότι δεν είναι εύκολο, θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα πρέπει όλοι μας να δούμε αυτό το παιχνίδι σαν γιορτή και θέλουμε να το ευχαριστηθούμε πρώτα εμείς και μετά ο κόσμος. Το κίνητρο είναι ικανό να υπερκαλύψει τις διαφορές των δυο ομάδων".
Οι απαντήσεις του Σωκράτη Φυτανίδη στις ερωτήσεις:
  • Είναι καλύτερο που ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί"Σε ένα παιχνίδι 90 λεπτών δεν δίνουμε ποσοστά. Είμαστε ρεαλιστές ξέρουμε ποιος  είναι ο αντίπαλος, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και αυτό που σκεφτόμαστε είναι το πως θα παίξουμε εμείς".
  • Αν η κατάκτηση του κυπέλλου θα είναι ένα ακόμη βήμα στην καριέρα σου: "Ότι η ομάδα τα έχει καταφέρει σε όλα τα παιχνίδια είναι πολύ θετικό για εμάς. Η δουλειά μας μας βγάζει σε΄ένα τελικό ο οποίος μπορεί να είναι ιστορικός για τον Ατρόμητο. Ήτα δύσκολα ματς, αλλά δείξαμε ποιότητα". 
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X