GREEK REPORTERS: Πρόταση Βενιζέλου ανοίγει παράθυρο για διεξαγωγή ντιμπέιτ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πρόταση Βενιζέλου ανοίγει παράθυρο για διεξαγωγή ντιμπέιτ



Tη διεξαγωγή ενός τουλάχιστον ντιμπέιτ ζήτησε με επιστολή του προς τους έξι αρχηγούς που είχαν κοινοβουλευτικές ομάδες στην τελευταία Βουλή, ο
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μέσω της επιστολής που έστειλε ο κ.Βενιζέλος στους Αντώνη Σαμαρά, Αλέκα Παπαρήγα, Αλέξη Τσίπρα, Γιώργο Καρατζαφέρη, Φώτη Κουβέλη και Πάνο Καμμένο, ζήτησε τη διεξαγωγή τουλάχιστον ενός τηλεοπτικού διαλόγου, υπενθυμίζοντας και την αρχική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για 2+2 ντιμπέιτ, δύο μεταξύ του ίδιου και του κ. Σαμαρά και δύο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Πρότεινε επίσης οι όροι του ντιμπέιτ να καθοριστούν από τους δημοσιογράφους που θα επιλεγούν ως συντονιστές, ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες ώρες η εκπρόσωπος του κόμματος Φώφη Γεννηματά θα έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα ακόμματα, για να μάθει τη θέση τους επί του θέματος.

Σχετικά με το θέμα αυτό, τοποθετήθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία ανέφερε ότι  ο κ. Σαμαράς, «στις πιο κρίσιμες εκλογές για τον τόπο, επιλέγει διαρκείς μονολόγους».
«Ναι» από τη Δημοκρατική Αριστερά 
Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά απάντησε καταφατικά στην πρόταση Βενιζέλου αναφέροντας ότι «εξαρχής τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων», καθώς όπως σημειώνει «η ενημέρωση των πολιτών και η ισότιμη προβολή των κομμάτων επιβάλλει την πραγματοποίηση τουλάχιστον ενός ντιμπέιτ».
Aνεξάρτητοι Ελληνες: O Bενιζέλος απoδέχτηκε την πρότασή μας για το ντιμπέιτ
Θετικά απάντησαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην πρόταση Βενιζέλου για το ντιμπέιτ. Ωστόσο ο  εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Τέρενς Κουίκ, σημείωσε με νόημα: «Ευχαριστούμε τον κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο που αποδέχθηκε και προσχώρησε στη δημόσια τοποθέτηση - πρόσκληση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το debate και τους όρους του, όπως τη διατύπωσα χθες το απόγευμα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, μετά το τέλος της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής.»
Η απάντηση του ΚΚΕ
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ανέφερε καταρχάς ότι «όσο γίνεται debate εμείς θα συμμετέχουμε γιατί δεν θέλουμε να κατηγορηθούμε ότι φοβόμαστε και απέχουμε».
Ωστόσο διατύπωσε και τις επιφυλάξεις της σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ντιμπέιτ λέγοντας ότι διαφωνεί με το γεγονός ότι αποκλείονται από αυτό τα κόμματα, αρχηγοί των οποίων εκλέχτηκαν βουλευτές στις εκλογές του 2009 αλλά δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα.
Επίσης διατύπωσε και τις προτάσει του ΚΚΕ σε ότι αφορά το ντιμπέιτ που δεν είναι άλλες από το να επιλέγονται οι δημοσιογράφοι από την ΕΣΗΕΑ και να διατυπώνονται τα ίδια ερωτήματα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για να μπορεί να υπάρχει και σύγκριση.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X