GREEK REPORTERS: Σόιμπλε: Λογικό να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους η Ελλάδα

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Σόιμπλε: Λογικό να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους η Ελλάδα



Στο... αγαπημένο του θέμα, την Ελλάδα αναφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας στην εκπομπή "60 Minutes" του αμερικανικού δικτύου CBS τόνισε πως «είναι λογικό για ανθρώπους που υποφέρουν από δικά τους λάθη, να ρίχνουν το φταίξιμο σε άλλους, Το να ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους «είναι απόλυτα φυσιολογικό».
«Χώρες οι οποίες έχουν ζήσει για χρόνια πέραν των δυνατοτήτων τους και πρέπει να εφαρμόσουν τώρα μέτρα λιτότητας τείνουν να κατηγορούν για αυτό άλλους και όχι τους εαυτούς τους» προσέθεσε.  Ερωτηθείς για τις γερμανικές αποζημιώσεις που ζητάει κατά καιρούς η Ελλάδα, αλλά και για τις αφίσες διαμαρτυρίας που απεικονίζουν τον Σόιμπλε με σβάστικες, ο ίδιος απάντησε ότι είναι μέρος της πολιτικής.
«Η Γερμανία δεν επιθυμεί την κυριαρχία πάνω σε καμία χώρα, προσπάθησε στο παρελθόν ανεπιτυχώς αλλά δεν το επιθυμεί πλέον, απλά κάνουμε την δουλειά μας», σημείωσε ο υπουργός.
Στην εκπομπή, η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή από το CBS, θα παρουσιαστούν και δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία φέρεται να υποστήριξε πως δεν είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα αποφύγει την χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη και το ευρώ. «Υπάρχουν ακόμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και αυτό συμβαίνει σε αρκετές χώρες τις Νότιας Ευρώπης, συν στην Ιρλανδία», φέρεται να ισχυρίζεται η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Πηγή:aek365

T.Apostolos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X