GREEK REPORTERS: Ακρωτήρι Σαντορίνης: εντός ολίγου ανοικτόν

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ακρωτήρι Σαντορίνης: εντός ολίγου ανοικτόν

Εντός των ημερών - και πάντως πριν από το Πάσχα - ετοιμάζεται να ανοίξει ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, εκείνος του προϊστορικού οικισμού του Ακρωτηρίου της Θήρας.
Μια επείγουσα σύσκεψη όλων των αρμοδίων φορέων που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, υπό τον υφυπουργό Πέτρο Αλεβιζάτο, ήταν αρκετή για να λυθούν όλα τα γραφειοκρατικής φύσεως κυρίως προβλήματα που κρατούν τον αρχαιολογικό χώρο κλειστό. Λύση, έστω και προσωρινή, φαίνεται να δόθηκε όσον αφορά τη φύλαξη του αρχαιολογικού χώρου, καθώς δεν είναι δυνατή η άμεση πρόσληψη αρχαιοφυλάκων - διαδικασία που γίνεται μέσω ΑΣΕΠ. Θα επιστρατευθούν δηλαδή υπάλληλοι του Δήμου Θήρας για να καλύψουν το κενό, συνεργαζόμενοι με το υπάρχον προσωπικό για όσο χρόνο απαιτηθεί.
Να θυμίσουμε ότι ο μείζονος σημασίας αρχαιολογικός χώρος «πληγώθηκε» όταν το 2005 κατέρρευσε το βιοκλιματικό στέγαστρο παρασύροντας στον θάνατο έναν βρετανό τουρίστα. Εκτοτε ο χώρος σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Ελλάδας έμεινε κλειστός, το στέγαστρο διαλύθηκε, ξαναστήθηκε εξαρχής και είναι έτοιμος από το φθινόπωρο. Δεν έχει ανοίξει όμως ώσπου να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα τεστ ασφαλείας. 
Πηγη: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X