GREEK REPORTERS: Τσίπρας: Φέρατε Μνημόνιο με χρέος 120% - θα μας απαλλάξετε με 153%;

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Φέρατε Μνημόνιο με χρέος 120% - θα μας απαλλάξετε με 153%;



Συνέχεια στην «κόντρα» του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έδωσε ο
Αλέξης Τσίπρας, αμφισβητώντας πάλι την ειλικρίνεια των διακηρύξεων του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε κινδυνολογία και δημαγωγία στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας,απηύθυνε δε ένα ρητορικό ερώτημα ειδικά προς προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο:
«Ερωτώ τον κ. Βενιζέλο: Δέσμευσε την Ελλάδα στο Μνημόνιο με 120% δημόσιο χρέος. Θα την αποδεσμεύσει με 153%; Ποιον, νομίζει, ότι κοροϊδεύει;»
«Το ευρώ κινδυνεύει από πολιτικούς σαν κι εσάς...»
Για να δείξει ότι αφερέγγυος είναι και ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας είπε:
«Ανταγωνίστηκε επάξια τον κ. Βενιζέλο, τάζοντας μείωση της ανεργίας στο μισό και ανάπτυξη 9% το 2015. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, μόλις προχθές, προειδοποίησε ότι η ύφεση στην Ευρώπη θα καθυστερήσει την αύξηση της απασχόλησης».
Για το κόμμα του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι η κατ' εξοχήν προοδευτική- δημοκρατική σύγχρονη δύναμη- όπως το μεταπολιτευτικό ΠΑΣΟΚ. Τόνισε συγκεκριμένα:
«Κανείς δεν μπορεί να ανακόψει πλέον τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ- ό, τι κι αν κάνει. Η δημοκρατική παράταξη της μεταπολίτευσης είναι σήμερα εδώ. Είναι ο σημερινός νέος συνασπισμός εξουσίας, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, για το δημοκρατικό και προοδευτικό αύριο της πατρίδας μας. Αυτό είναι το σπίτι σας σήμερα, φίλες και φίλοι που στο παρελθόν ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ»
Σε ό,τι αφορά το ευρώ, υπογράμμισε:
«Η διαχείριση της κρίσης χρέους έχει δείξει ότι το ευρώ δεν κινδυνεύει από την κοινωνία και την Αριστερά. Κινδυνεύει από τους επίδοξους νεοφιλελεύθερους σωτήρες του – όπως, είστε εσείς κ. Βενιζέλο και η φίλη σας, η κυρία Μέρκελ. Σε όλη την Ευρώπη έχουν ξεκινήσει σοβαρές διεργασίες για μια μεγάλη αλλαγή υποδείγματος»

πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X