GREEK REPORTERS: Απειλή για την Ελλάδα το Κόμμα της Δραχμής

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Απειλή για την Ελλάδα το Κόμμα της Δραχμής




Τον κίνδυνο να μετατραπεί η κρίση σε εθνική τραγωδία αν εξαιτίας του «χυδαίου και απόλυτου λαϊκισμού» κυριαρχήσει το «οριζόντιο κόμμα της δραχμής», επισείει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξή του στο Ζάππειο όπου
επιτέθηκε στον αριστερό και το δεξιό «τυχοδιωκτισμό» και ανέδειξε εκ νέου το «ασφαλές δεσμευτικό, συγκεκριμένο» πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την εθνική ανασυγκρότηση της χώρας και υπέρβαση του Μνημονίου σε τρία χρόνια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι υπάρχουν πολλοί που παίζουν «εν ου παικτοίς» και μάλιστα με νοθευμένα ζάρια στις πλάτες του λαού.
«Λένε, δυστυχώς, ωμά πολιτικά ψέματα. Προτείνουν το απολύτως αδύνατο, οδηγούν την Ελλάδα στην πτώχευση, τους Έλληνες στη φτώχεια, την πατρίδα μας στη δραχμή», είπε καταγγέλλοντας το «οριζόντιο κόμμα της δραχμής» που είναι όπως είπε «ο πραγματικός μοχλός της διαπλοκής και ο εκφραστής των πιο ακραίων κερδοσκοπικών συμφερόντων, δηλαδή αυτών που έβγαλαν τα ευρώ τους στο εξωτερικό και περιμένουν... στη γωνία για να αγοράσουν φτηνά την Ελλάδα της δραχμής». Στο στόχαστρό του έθεσε τον Αντ. Σαμαρά για τον οποίο όπως είπε «δοξάζεται κρυπτόμενος» επειδή απέφυγε το debate και τη βάσανο των δημοσιογραφικών ερωτήσεων, ενώ τον χαρακτήρισε και «κορυφαίο εκπρόσωπο μιας κυνικής κομματικής αντίληψης και πολιτικής ανακολουθίας».
«Υβριστής»
Σφοδρότερη ήταν η κριτική στον Αλ. Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικό υβριστή» που δεν έχει καμιά σχέση με το ήθος της Αριστεράς, ενώ καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι με όσα προτείνει η χώρα «ακαριαία και αναπόφευκτα» θα βρεθεί εκτός ευρώ, θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα, θα γίνουν 2 τα εκατομμύρια των ανέργων θα οδηγηθεί η χώρα στην απομόνωση και στην «Αλβανοποίηση». Αυτή την πρόταση ο κ. Βενζέλος τη χαρακτήρισε «επιτομή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού» ενώ τόνισε ότι η τυχοδιωκτική εκδοχή της Αριστεράς δεν εναρμονίζεται με τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας. Μίλησε για κορυφαία ψέματα που ακούγονται στο δημόσιο διάλογο και επέμεινε ότι οι άλλοι δρόμοι δεν οδηγούν στον «κίνδυνο μικρών περικοπών στις συντάξεις, αλλά σε αδυναμία καταβολής του συντριπτικά μεγαλύτερου τμήματος της σύνταξης και του μισθού.
Τη ΔΗΜ.ΑΡ. του Φ. Κουβέλη, αν και τη διαχώρισε, την επέκρινε διακριτικά λέγοντας: «Με ενδιαφέρουν οι δυνάμεις της Αριστεράς που δηλώνουν φιλοευρωπαϊκές, αλλά φαίνεται ότι πιστεύουν σε μια εικονική και ανύπαρκτη Ευρώπη, στην Ευρώπη των ψευδαισθήσεων και όχι στην πραγματική Ευρώπη των συσχετισμών της διαπραγμάτευσης». «Η δική μας Ελλάδα είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα. Η δική τους Ελλάδα είναι η Ελλάδα της δραχμής», κατέληξε. Στον αντίποδα έθεσε το ΠΑΣΟΚ και τη διεκδίκηση της πρωτιάς διότι μόνο έτσι, όπως είπε, μπορεί να επιδιωχθεί η εθνική συνέγερση η συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και περιέγραψε τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και προσδιόρισε τις πολιτικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή του. «Οι αοριστίες και οι ασάφειες δεν οδηγούν πουθενά. Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρώτη θέση, αλλά αυτό δεν είναι ένας εκλογικός στόχος.
Είναι μία πολιτική και εθνική ανάγκη, γιατί μόνον έτσι, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, μπορούμε να πετύχουμε την εθνική συνέγερση, τη συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της ευθύνης, της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης». Απέναντι στο «ασφαλές συγκεκριμένο υπεύθυνο» και «ευρώ ευρώ» μετρημένο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έθεσε την «εκδοχή του 2012 του λεφτά υπάρχουν» της Ν.Δ. και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί έξω από το ευρώ. «Ο,τι λέμε το έχουμε μετρήσει ευρώ ευρώ και λέξη λέξη», είπε και επέμεινε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι η θαρραλέα υπέρβαση του Μνημονίου με προσαρμογή σε τρία αντί δύο χρόνια που, όπως εκτίμησε, μπορεί να γίνει εύκολα δεκτή από την τρόικα αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήδη υπάρχει σχετική διερεύνηση».
Συνεργασίες
Ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει μέχρι το παρά ένα της κάλπης ότι είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι «βρέξει χιονίσει την επομένη των εκλογών θα υπάρξει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.», ως εκ τούτου οι πολίτες με την «καθοδήγηση της δεξιάς και της αριστεράς ανευθυνότητας» μπορούν να αντιδράσουν. «Το ΠΑΣΟΚ λέει στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση. Δεν αρκεί να έχει 151 βουλευτές. Δεν μπορεί να υπάρξει αναντιστοιχία εκ γενετής, του εκλογικού Σώματος και της Βουλής», είπε ο κ. Βενιζέλος εντείνοντας το δίλημμα των εκλογέων. Αφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα συνεννόησης όταν το ΠΑΣΟΚ λάβει τη διερευνητική εντολή και υποσημείωσε προσεκτικά ότι αποφεύγει συνειδητά την αντίφαση των προεκλογικών δηλώσεων και των μετεκλογικών αναγκών.
Σταθερό για δέκα χρόνια το Ενιαίο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα
Ο Ευάγγ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρόταση για Ενιαίο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, σταθερό για δέκα χρόνια, ευρύτατης αποδοχής σε συνδυασμό με εντατικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των μηχανισμών είσπραξης και ελέγχου των εσόδων. Εξειδικεύοντας αναφέρθηκε στο πακέτο ελάφρυνσης των πολιτών π.χ. μέσω της κατάργησης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις στον αντίποδα των προτάσεων Σαμαρά για μείωση των φορολογικών συντελεστών. Ειδικότερα, πρότεινε:
Αφαίρεση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, που επιβαρύνει από 1% έως 4% το δηλωμένο συνολικό εισόδημα των φυσικών προσώπων.
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών 10% για να αναπνεύσει η επιχείρηση και να πάρει εργαζομένους, να χτυπηθεί η ανεργία.
Ενσωμάτωση του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ -που επιβλήθηκε για λόγους αδήριτης ανάγκης- στον ενιαίο προοδευτικό φόρο ακινήτων στο εθνικό φορολογικό σύστημα.
Παραμονή στους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ του τουρισμού, ο οποίος κινδυνεύει φέτος να χάσει ένα σημαντικό μέρος της επίδοσής του, λόγω της κακής εντύπωσης που δημιουργείται για τη χώρα.
Χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, λιπάσματα, μηχανήματα, φυτοφάρμακα.
Επιστροφή το ταχύτερο δυνατό στον παλαιό συντελεστή ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X