GREEK REPORTERS: ΕΛ.ΑΣ.: Ο Ξηρός δεν το σκασε για προσωπικούς λόγους -Εχει βρει κατάλυμα σε κρυψώνα αντιεξουσιαστών

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΕΛ.ΑΣ.: Ο Ξηρός δεν το σκασε για προσωπικούς λόγους -Εχει βρει κατάλυμα σε κρυψώνα αντιεξουσιαστών


ΕΛ.ΑΣ.: Ο Ξηρός δεν το σκασε για προσωπικούς λόγους -Εχει βρει κατάλυμα σε κρυψώνα αντιεξουσιαστών
Καλά οργανωμένη ήταν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού. Όπως λένε αστυνομικές πηγές, στην πράξη του αυτή ο 56χρονος ισοβίτης δεν
οδηγήθηκε απο προσωπικούς λόγους ή κίνητρα, ενώ η σχέση του με τη νεαρή εκπαιδευτικό από την Ικαρία ήταν απλώς το πρόσχημα για να βρεθεί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται το «Βήμα», «η φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού δεν έγινε για λόγους... ερωτικούς ή άλλους προσωπικούς, όπως σημειώνεται». «Από τη συνολική έρευνα που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι η φυγή του δεν ήταν ατομική, τυχαία ή επιπόλαια επιλογή. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πήρε μαζί του ούτε χρήματα ούτε ρούχα ούτε κινητό. Υπήρχε ολόκληρο σχέδιο εξαΰλωσης οποιουδήποτε ίχνους του από μέλη ένοπλης οργάνωσης. Απλώς σε πρώτο στάδιο υπήρχε η βοήθεια των συγγενών του» είπε η ίδια πηγή και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο φυγάς βρίσκεται στην Αθήνα «σε κατάλυμα που του έχουν προσφέρει ασύλληπτα μέλη των "Πυρήνων" ή άλλοι αντιεξουσιαστές». «Ψάχνουμε σε γη και ουρανό να τον βρούμε» ,ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

 Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, σημειώνουν επίσης, πως ο ίδιος ο Ξηρός «δεν μπορούσε να καταστρώσει σχέδιο εξαφάνισης με τη νεαρή κοπέλα η οποία δεν θα ήταν προφανώς διατεθειμένη να βρεθεί σε ένα καθεστώς παρανομίας και να υποστεί τεράστια ταλαιπωρία. Μάλιστα η ίδια εμφανίσθηκε αμέσως στις Αρχές και φαινόταν ότι δεν συμμετείχε στις περαιτέρω επιλογές του 56χρονου».

Όπως εκτιμούν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., η φυγή και υπόθαλψη του Χριστόδουλου Ξηρού οργανώθηκε με λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια επαφών του με φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων» στον Κορυδαλλό και κατά πάσα πιθανότητα κρύβεται πλέον σε διαμέρισμα στην Αθήνα με τη βοήθεια μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου.



iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X