GREEK REPORTERS: Ο Ζούκερμπεργκ εξηγεί γιατί έδωσε 19 δισ. για το WhatsApp

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ζούκερμπεργκ εξηγεί γιατί έδωσε 19 δισ. για το WhatsApp


Tους λόγους για τους οποίους η εταιρεία του αποφάσισε να ξοδέψει 19 δισ. δολάρια για να αγοράσει την instant messaging εφαρμογής WhatsApp, εξηγεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο Ζούκερμπεργκ δηλώνει αρχικά ενθουσιασμένος με την εξαγορά, υποστηρίζοντας πως
σκοπός του Facebook είναι να κάνει τον κόσμο πιο «ανοιχτό» και «δικτυωμένο».

«Αυτό το κάνουμε χτίζοντας υπηρεσίες οι οποίες βοηθούν τους ανθρώπους να μοιραστούν κάθε είδους περιεχόμενο με όποια ομάδα ανθρώπων θέλουν. Το WhatsApp θα μας βοηθήσει να το κάνουμε αυτό με το να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε μια υπηρεσία που οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο αγαπούν να χρησιμοποιούν καθημερινά».

Σύμφωνα με τον Ζούκερμπεργκ, το WhatsApp είναι μια υπηρεσία απλή, γρήγορη και αξιόπιστη που χρησιμοποιείται από περισσότερους από 450 εκατομμύρια ανθρώπους.

Όπως είπε, το WhatsApp θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα μέσα στο Facebook, τονίζοντας ότι τα επόμενα χρόνια η εταιρεία του θα δουλέψει σκληρά για να βοηθήσει την εφαρμογή να μεγαλώσει και να συνδέσει όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για το πλέον υψηλό κόστος εξαγοράς στην ιστορία του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο, το οποίο μόλις γιόρτασε την 10η επέτειο από την ίδρυσή του.

Από το συνολικό ποσό, τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια θα πρέπει να καταβληθούν σε μετρητά και τα υπόλοιπα 12 δισεκατομμύρια θα δοθούν μερισματικά σε μετοχές του Facebook.

Σημειώνεται ότι από το συνολικό ποσό που θα δώσει το Facebook, τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια θα πρέπει να καταβληθούν σε μετρητά και τα υπόλοιπα 12 δισεκατομμύρια θα δοθούν μερισματικά σε μετοχές του Facebook. Το κοινωνικό δίκτυο σχεδιάζει επίσης να καταβάλει 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές στους ιδρυτές και τους υπαλλήλους του WhatsApp σε μια περίοδο τεσσάρων ετών μετά το κλείσιμο της επιχείρησης.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X