GREEK REPORTERS: Παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη

Στην Αθήνα κατεβαίνουν σήμερα αγρότες από όλη τη χώρα προκειμένου να
συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 13:00 στην πλατεία Βάθη, όπου βρίσκεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.
Στο συλλαλητήριο θα απευθύνουν χαιρετισμούς φορείς αγροτών από όλη τη χώρα και θα πραγματοποιηθεί κεντρική ομιλία του Βαγγέλη Μπούτα, από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και επικεφαλής της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.
Οι αγρότες προσβλέπουν σε μεγάλη συμμετοχή, ενώ έχουν απευθύνει κάλεσμα και στους εργαζόμενους των άλλων κλάδων.
Στο συλλαλητήριο έχουν ανακοινώσει ότι θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών.
Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών, η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει τους δημόσιους υπαλλήλους να μετάσχουν στη συγκέντρωση, ενώ οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 14:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους αυτοαπασχολούμενους να συγκεντρωθούν στις 13:00 στην Ομόνοια και από εκεί να κατευθυνθούν στην συγκέντρωση των αγροτών.
Τα αιτήματα των αγροτών
Οι αγρότες αντιτίθενται στην τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστη ριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.
Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.



naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X