GREEK REPORTERS: Πολλοί αγρότες εγκαταλείπουν τα μπλόκα

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πολλοί αγρότες εγκαταλείπουν τα μπλόκα


Αποχωρούν πολλοί αγρότες από τα μπλόκα που είχαν στηθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, διαμηνύοντας πάντως πως
ο αγώνας για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους δεν σταματάει και πως «στις επικείμενες εκλογές θα δοθεί ηχηρή απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης».
Αποχώρηση αποφάσισαν χθες σε γενική τους συνέλευση αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 9 Μαρτίου στο Κιλελέρ, όπου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο με μήνυμα ότι «η μικρομεσαία αγροτιά συνεχίζει τη μάχη για την επιβίωσή της -για να κρατήσει τα χωράφια και το βιος της, για να παράγει και να ζει από τη δουλειά της».
Ήδη, έχει διαλυθεί το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια, ενώ οι αγρότες στον κόμβο των Μουδανίων Χαλκιδικής κατευθύνονται στην Περιφέρεια Πολυγύρου και στο Δασαρχείο, όπου και πρόκειται να πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας, σύμφωνα με το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, Γιώργο Τσακίρογλου. 
Οι αγρότες στον κόμβο των Βασιλικών παραμένουν στις θέσεις τους, σύμφωνα με τον αγρότη Αργύρη Μαρίσιο και τη Δευτέρα προγραμματίζουν να μεταβούν για παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία Καλαμαριάς.
Ο κ. Μαρίσιος δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να παραμείνουν στο μπλόκο μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μίνι φορολογικό, το οποίο ελπίζουν πως θα αφορά και νέα βελτιωτικά μέτρα για τον δικό τους κλάδο.
Στο μπλόκο των Μαλγάρων οι αγρότες αναμένεται να έχουν συνάντηση σήμερα με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού του κυβερνητικού έργου Δημήτρη Βαρτζόπουλο και, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ το μέλος της «Πρωτοβουλίας» Φάνης Αλμπάνης, μετά δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και η δική τους αποχώρηση.
Αντίστοιχη είναι και η θέση των αγροτών στον κόμβο της Κουλούρας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστα Λιολιόπουλο. 
Στην Πέλλα, οι αγρότες προετοιμάζονται για τη γενική τους συνέλευση σήμερα το απόγευμα και σύμφωνα με το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, Χρήστο Καμτσή, το πιο πιθανόν είναι να αποφασιστεί η λήξη των κινητοποιήσεων, τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή μπλόκα είχαν στηθεί στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.
Οι αγρότες στις Σέρρες, έχοντας ήδη αποχωρήσει από τα μπλόκα, θα μεταβούν τη Δευτέρα, στις 15:30, με εκπροσώπους φορέων από άλλους κλάδους στον Προμαχώνα, όπου θα μοιράσουν τοπικά προϊόντα και έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους. 
Λήξη των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε και στα μπλόκα στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X