GREEK REPORTERS: ΓΕΝΟΠ TOURS. Τα τιμολόγια της χλιδής

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΓΕΝΟΠ TOURS. Τα τιμολόγια της χλιδής

Με χορηγό τη ΔΕΗ η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ πραγματοποιούσε πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό και επεφύλασσε πολυτελή φιλοξενία σε ξένες αντιπροσωπείες. Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, που βρίσκεται στα χέρια του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, γίνεται λόγος για 16 επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Ανάλογο κόστος είχε και η εδώ παραμονή συνδικαλιστικών παραγόντων από άλλα κράτη. Το συνολικό κονδύλι ξεπέρασε τα 2 εκ. ευρώ.

Σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή αποκάλυψη του πορίσματος του ΣΔΟΕ από το «Εθνος» και αφορούσε τις «χορηγίες» της ΔΕΗ προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για ταξίδια στο εξωτερικό και τη φιλοξενία ξένων συναδέλφων τους στην Ελλάδα. Το «Εθνος» συνεχίζει, και σήμερα δημοσιοποιεί τα τιμολόγια που πλήρωνε η ΔΕΗ.


ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
Από τα ευρήματα του ΣΔΟΕ που αποκάλυψε χθες το «ΕΘνος» προκύπτει μεταξύ άλλων ότι για 29 εκδηλώσεις την τριετία 2008-2010 η ΓΕΝΟΠ και ο Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων των Εργαζομένων (ΟΚΔΕ) της ΔΕΗ χρέωσαν στην επιχείρηση «καπέλο» 1.194.497 ευρώ, καθώς οι πραγματικές τους δαπάνες ήταν 885.711,4 ευρώ.

Μία από τις κραυγαλέες περιπτώσεις είναι εκείνη της διοργάνωσης ημερίδας στις 15 και 16 Ιουλίου 2010 με θέμα την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Το κόστος της ήταν 94.800 ευρώ. Μέρος των δαπανών αποτέλεσε και η παρουσίαση νομοτεχνικής μελέτης. Εγιναν τρεις αναθέσεις για την εκπόνησή της.
Οι δύο δόθηκαν στις κόρες του πρώην συνδικαλιστή Ρίζου Ρίζου. Στην εταιρεία ενέργειας και επικοινωνιών ENCOM που ανήκει στην Χριστιάνα Ρίζου. Εξέδωσε τιμολόγιο 31.400 ευρώ, χωρίς να παραδοθεί μελέτη.
Η δεύτερη μελέτη ανατέθηκε στη δικηγόρο Ιωάννα Ρίζου. Εξέδωσε τιμολόγιο 8.000 ευρώ. Βρέθηκε να έχει παραδώσει το κείμενο της οδηγίας και 16 σελίδες φωτοτυπίες διαφανειών. Και η τρίτη ανάθεση έγινε σε εταιρεία δικηγόρων, η οποία παρέδωσε κείμενο 26 σελίδων.
Και οι υπερτιμολογήσεις ήταν στο «παιχνίδι». Επταήμερο ταξίδι 46 ατόμων τον Αύγουστο του 2009 στην Ιταλία κόστισε πραγματικά 50.098 ευρώ. Εκδόθηκαν από άλλη τουριστική επιχείρηση δύο τιμολόγια από 54.500 ευρώ για δαπάνες 23 ατόμων, αντίστοιχα. Η ΔΕΗ κλήθηκε να πληρώσει στους συνδικαλιστές 109.000 ευρώ. Ομως αρνήθηκε γιατί στη σύμβαση αναφερόταν «εκδρομή». Οι συνδικαλιστές άλλαξαν τη σύμβαση επικαλούμενοι για το ταξίδι «εκπαιδευτικούς λόγους». Ετσι, το τιμολόγιο των 109.000 ευρώ πληρώθηκε.

Πηγη: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X