GREEK REPORTERS: Πανελλαδικά συλλαλητήρια κατά της Χρυσής Αυγής

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Πανελλαδικά συλλαλητήρια κατά της Χρυσής Αυγής



Την ώρα που ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης παρέμενε άφαντος διαφεύγοντας της σύλληψης με τη διαδικασία του αυτόφωρου (λήγει σήμερα το πρωί) μετά το πρωτοφανές περιστατικό βίας που
έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτικό πλατό όπου χτύπησε την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη αφού νωρίτερα είχε υβρίσει και εκτοξεύσει νερό στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας διοργανώνονταν από αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές οργανώσεις, συνδικάτα και λαϊκές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις κατά της Χρυσής Αυγής. Τα συλλαλητήρια, με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ Ξανά Φασισμός», πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στην Ομόνοια, όπως και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Γιάννενα και Αλεξανδρούπολη. 

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την επίθεση Κασιδιάρη κατά των δύο υποψηφίων η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Ελ. Ράικου διέταξε τη σύλληψή του διευκρινίζοντας ότι ο εν λόγω δεν φέρει την ιδιότητα του βουλευτή, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί εν όψει εκλογών. Το αδίκημα που αφορά τον ξυλοδαρμό σε βάρος της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη προσδιορίζεται ως απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα. Αντίθετα η αντίδραση του κ. Κασιδιάρη απέναντι στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται ως απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, αδίκημα που διώκεται μετά από μήνυση, την οποία κατέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης η κ. Δούρου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Θανάσης Κοκκαλάκης, διαβεβαίωνε χθες ότι ελέγχονται όλα τα γνωστά σημεία στα οποία θα μπορούσε να βρίσκεται ο Κασιδιάρης. Μετά τη λήξη της διαδικασίας του αυτοφώρου η δίκη του μεταφέρεται για μετά τις εκλογές. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο κ. Κασιδιάρης οφείλει να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου για άλλη υπόθεση, για την οποία βαρύνεται με πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.



express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X