GREEK REPORTERS: Αποκλειστικά η Λ. Κανέλη στο GREEK-REPORTERS: «Η αξία ενός χτυπήματος είναι η αξία του αντιπάλου σου»

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Αποκλειστικά η Λ. Κανέλη στο GREEK-REPORTERS: «Η αξία ενός χτυπήματος είναι η αξία του αντιπάλου σου»


Η ώρα είναι 08:30 το βράδυ και ήδη έχει αρχίσει να νυχτώνει. Δεκάδες έχουν μαζευτεί στην πλατεία του Αγίου Σώστη στην Ν. Σμύρνη, στην συγκέντρωση της Λιάνας Κανέλη, όπου πρόκειται να μιλήσει στους υποστηρικτές της ίδιας και του κόμματος της.

Η κα Λ. Κανέλη φτάνει στον χώρο της συγκέντρωσης και ο κόσμος όπου την περίμενε, την
υποδέχεται με ένα δυνατό-θερμό χειροκρότημα και στην συνέχεια σπεύδει να την αγκαλιάσει, να την φιλήσει και να της σφίξει το χέρι σε ένδειξη στήριξης προς το πρόσωπό της, ύστερα από την πρωτοφανή –για τα πολιτικά και τηλεοπτικά δεδομένα της χώρας- επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, προς την ίδια αλλά και της βουλευτού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α , Ρένας Δούρου.


Το περιστατικό της χειροδικίας διαδραματίστηκε στο πλατό της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1»  του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη. Ύστερα από λογομαχία μεταξύ Κασιδιάρη-Κανέλη, ο πρώτος αρχικά εκτόξευσε ένα ποτήρι νερό προς τη βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ρένα Δούρου. Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση όλων μεταξύ άλλων και της Λιάνας Κανέλη που του πέταξε μία εφημερίδα λέγοντάς του «Σήκω φύγε από 'δω ρε» εξαγριώνοντας τον Κασιδιάρη με αποτέλεσμα να χτυπήσει την Λιάνα Κανέλη, προκαλώντας  ΣΟΚ στους παρευρισκομένους.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην Ν. Σμύρνη εξέφρασε την συμπαράσταση του προς τη βουλευτή  του ΚΚΕ με μια χειραψία καθώς και με λόγια αγάπης κατά την διάρκεια της έλευση της ίδιας στο σημείο της συγκέντρωσης. Το γεγονός δεν άφησε αδιάφορο τον κόσμο που ήταν εκεί, αφού δήλωσαν ότι καταδικάζουν την επίθεση του Εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, θεωρώντας ότι είναι ανάξιο για τον δημοκρατικό θεσμό και ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν χώρο στην Ελληνική δημοκρατία και κοινωνία.

Η ίδια κατά την συναναστροφή της με τους ψηφοφόρους της, δάκρυσε όταν από τα μεγάφωνα ήχησε ένα επαναστατικό τραγούδι που όπως ομολόγησε της θύμισε την μητέρα της η οποία της το έμαθε όταν ήταν μικρή. Με αγκαλιές, παρατεταμένα χειροκροτήματα και νεύματα ηθικής συμπαράστασης προς  την ίδια, ο κόσμος την ενθάρρυνε κάνοντας την να ξεχαστεί και να συνεχίσει γελώντας την πορεία προς το βήμα του λόγου για να αρχίσει η ομιλία.

Ωστόσο από πηγαδάκια συζητήσεων  των παρευρισκομένων υπήρξε μια ανησυχία, αφού όπως ακούσαμε ο φόβος για την πιθανή παρουσία Χρυσαυγητών στο σημείο ήταν έντονος. Πολλοί ήταν αυτοί που ρωτούσαν αν το σενάριο εισβολής ατόμων της εθνικιστικής  ακροδεξιάς ήταν αληθές δηλώνοντας ότι δεν τους φοβούνται και ότι θα παραμείνουν στο σημείο της συγκέντρωσης.

Πολλοί ήταν οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρέθηκαν εκεί για να συνομιλήσουν και να αποσπάσουν κάποια δήλωση της Λιάνας Κανέλη σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε.  

Στις αποκλειστικές δηλώσεις που παραχώρησε στο Greek-reporters.blogspot.com δηλώνει ότι η επίθεση που δέχτηκε δεν ήταν προσωπική αλλά κομματική και ότι αυτό ήταν ένα χαστούκι στην δημοκρατία. Περισσότερα στις δηλώσεις που ακολουθούν...


Λ. Κανέλη: Η πολιτική παράγεται από τον πολιτισμό και την πόλη. Όταν η πόλη έχει τέτοιους «ομορφάντρες» χρειάζεται υπεράσπιση.

-Αν θα μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στην στάση σας εκείνη την ώρα της εκπομπής, θα αλλάζατε κάτι;
Απολύτως τίποτα. Θεώρησα υποχρέωσή μου να μη φάω τη ντροπή, σε ένα τραπέζι όπου πετάει σε υποψήφια γυναίκα δύο μέτρα άντρας ένα ποτήρι νερό… Δεν θα άλλαζα τίποτα.

-Πως σχολιάζετε τη στάση του Ηλία Κασιδιάρη;
Κατ’ Αριστοτέλη. Είναι η μετατροπή του ανθρώπου από πολιτικό ον, σε πολιτικό κτήνος! Αυτό για το οποίο πρέπει να ανησυχεί κανένας είναι για τον κόσμο που  παγιδεύτηκε, γιατί δεν ξέρει. Ζεσταίνει το φίδι (ο κόσμος), και δεν ξέρει τι είναι αυτό το φίδι! Ρωτήστε τους μεγαλύτερους που το έχουνε πληρώσει. Τα παραμύθια του σύγχρονου καιρού έχουν δυστυχώς  πολλά φίδια, και τα φίδια αν τα ζεστάνεις θα δαγκώσουν τον κόρφο σου!

-Θα έρθετε αντιμέτωπη μαζί του στη Βουλή. Τι θα του πείτε;
Εγώ ελπίζω να μην μπει στη Βουλή. Γιατί είναι άλλο πράγμα τα δικαστήρια και άλλο πράγμα η λαϊκή κρίση. Η λαϊκή κρίση είναι αυτή που καταδικάζει στον αιώνα τον άπαντα και στο πυρ το εξώτερο, τέτοιου είδους βίες. Είμαστε πολιτισμένοι και θα μείνουμε πολιτισμένοι. Μη τολμήσει κανένας να θεωρήσει, ότι ο πολιτισμός της άμυνας δεν είναι ικανός να μας προστατέψει. Να θυμάσαι ένα πράγμα. Αν ο λαός αδικηθεί –που αδικείται-, αν ο λαός χτυπηθεί –που χτυπιέται- αν έρθει και ζητήσει  την συνδρομή μας, και αν δεν τη ζητήσει ακόμα, δεν θα τον ρωτήσουμε ποτέ τι ψήφησε πιο πριν για να τον υπερασπιστούμε.

-Θέλετε την τιμωρία του; Πιστεύετε  ότι επιτέθηκε στην Λ. Κανέλη;
Δεν καταδέχομαι. Δεν είναι το θέμα προσωπικό. Το χαστούκι είναι προσωπικό και σε αυτούς  που με ψήφησαν. Και αν αυτό το χαστούκι δεν γυρίσει μπούμερανκ, τότε ο ίδιος δεν έχει καν συνείδηση, και αν δεν έχει συνείδηση το αφήνω στους δικηγόρους του.

-Αν τον είχατε μπροστά σας, τι θα του λέγατε;
Η αξία ενός χτυπήματος είναι η αξία του αντιπάλου σου. Δεν μπορούσε να με αντιμετωπίσει αλλιώς και σήκωσε χέρι. Αυτός είναι χαμηλά και εγώ είμαι ψηλά!

ρεπορτάζ: Παναγιώτης Λαναράς για το Greek-reporters.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X