GREEK REPORTERS: Κομισιόν: Δεν υπάρχουν «συγκεκριμένες πιέσεις» προς την Ελλάδα για τράπεζες ή την ΑΤΕ

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Κομισιόν: Δεν υπάρχουν «συγκεκριμένες πιέσεις» προς την Ελλάδα για τράπεζες ή την ΑΤΕ



Δεν υπάρχουν «συγκεκριμένες πιέσεις» προς την Ελλάδα για τράπεζες ή την ΑΤΕ υποστήριξε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αντουάν Κολομπανί, ερωτηθείς για το δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο
η Κομισιόν πιέζει για το σταδιακό κλείσιμο ευρωπαϊκών τραπεζών συμπεριλαμβανομένης της ΑΤΕ.

Όπως μεταδίδει η WSJ, o εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για την τράπεζα και το μέλλον της αλλά και ότι αν η Κομισιόν ερωτηθεί για να δώσει έγκριση σε περαιτέρω βοήθεια προς την ΑΤΕ το ζήτημα θα «εξεταστεί».
Ο ίδιος ανέφερε ότι ένα σταδιακό, οργανωμένο κλείσιμο «εξετάζεται πάντα» αν υπάρχουν αμφιβολίες για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα μιας τράπεζας
Χθες το Reuters μετέδωσε ότι πιέσεις για εξυγίανση ή ακόμη και για σταδιακό κλείσιμο τραπεζών, μεταξύ των οποίων και η ATEBank, ασκεί η Κομισιόν.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, αν και η ευθύνη εξυγίανσης μιας προβληματικής τράπεζας είναι ευθύνη της ΤτΕ, η Κομισιόν έχει επίσης λόγο με βάση τη νομοθεσία που διέπει τις κρατικές επιχορηγήσεις, καθώς δύναται να απορρίψει αίτημα διάσωσης μιας τράπεζας εάν θεωρεί ότι είναι πολύ ακριβή για να σωθεί.
Από την πλευρά του, το ΥΠΟΙΚ διέψευσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα δηλώνοντας ότι στην ΑΤΕ βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης. Το υπουργείο σημειώνει: "Το σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σχετικά με την ΑΤΕ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Η ΑΤΕ εφαρμόζει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X