GREEK REPORTERS: Ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών μου έδωσε τη λίστα με τα προσωπικά δεδομένα 9 εκ.πολιτών

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών μου έδωσε τη λίστα με τα προσωπικά δεδομένα 9 εκ.πολιτών


Ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών μου έδωσε τη λίστα με τα προσωπικά
Σε μία προσπάθεια να ελαφρύνει τη θέση του ο 35χρονος που στα χέρια του βρέθηκαν ψηφιακά αρχεία με τα προσωπικά δεδομένα 9.000.000 Ελλήνων πολιτών υποστήριξε στους αστυνομικούς πως
δεν ήταν εκείνος που υπέκλεψε τα αρχεία, ενώ τόνισε πως δεν είδε το περιεχόμενο τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ο δράστης παραδέχθηκε πως είχε το περίφημο ψηφιακό αρχείο στα χέρια του και το επεξεργάστηκε, είπε όμως πως στα χέρια του έφτασε μέσω ενός υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται σε ανώτερη θέση, τον οποίο μάλιστα και κατονόμασε. Τη λίστα πάντως την είχε στα χέρια του εδώ και τρία χρόνια και τα ψηφιακά αρχεία είχε κλαπεί από το Taxis και το Elenxis.
«Με συνάντησε και μου έδωσε το ψηφιακό αρχείο ζητώντας μου να το επεξεργαστώ, καθώς ασχολούμαι με υπολογιστές και γνωρίζω από τέτοια πράγματα. Πράγματι, το επεξεργάστηκα, χωρίς όμως να δω το περιεχόμενό του», επεσήμανε ο νεαρός.
Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν πούλησε, ούτε και σκόπευε να πουλήσει το αρχείο σε κανένα, γι αυτό και ζήτησε να πραγματοποιηθεί άρση του απορρήτου των τραπεζικών του λογαριασμών, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχει γίνει καμία κίνηση. Επισημαίνεται πως μία τέτοια λίστα προσώπων κοστίζει από 60.000 έως 100.000 ευρώ.
Ένα ακόμα επιχείρημα που προβάλει ο 35χρονος είναι πως το επίμαχο αρχείο έφερε το όνομά του και ο ίδιος δεν μπήκε στον κόπο να το αλλάξει, αφού δεν γνώριζε πως τον παρακολούθησε η ΕΛ.ΑΣ.
Που στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας
Τώρα η ΕΛ.ΑΣ. Αναζητά τον άνθρωπο που έδωσε τη λίστα στο 35χρονο, ωστόσο αν και γνωρίζουν όπως φαίνεται το όνομα του δεν προχωρούν στην προσαγωγή του, αφού αναζητούν το σημείο από το οποίο έγινε η διαρροή των πληροφοριών. Μάλιστα οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνούν ακόμα και την περίπτωση ο άντρας που τους «έδωσε» ο 35χρονος να ήταν απλώς ο κομιστής και όχι ο «κάτοχος» της λίστας, οπότε αναζητούν την αρχική πηγή της διαρροής.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X