GREEK REPORTERS: Μυστικά ραντεβού για την Ελλάδα

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Μυστικά ραντεβού για την Ελλάδα



Σε μια συνάντηση σήμερα, που προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί, θα επιχειρήσει η Γερμανία να
επιβάλει μια «συνδυαστική» πρόταση για τη διαχειρισιμότητα του ελληνικού χρέους. 

Όπως πληροφορήθηκε το euro2day, οι υπουργοί οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας θα συναντηθούν σήμερα κεκλεισμένων των θυρών με στόχο να τελειοποιήσουν την πρόταση για αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία θα κατατεθεί αύριο στο eurogroup. 

Στη συνάντηση έχει προσκληθεί και ο πρόεδρος του eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει καθώς η ιδιότητά του δεν του επιτρέπει να δείχνει ότι υιοθετεί προτάσεις πριν αυτές κατατεθούν στο σύνολο των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης. 

Έχει προσκληθεί επίσης και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ, η οποία επιστρέφει εσπευσμένα από την περιοδεία της στην Ασία, όμως έχει διαμηνύσει ότι για να παρευρεθεί θα πρέπει να εισακουστούν οι απόψεις του ταμείου ότι το ελληνικό χρέος δεν θα είναι μακροπρόθεσμα διαχειρίσιμο εάν δεν υπάρξει κάποιου είδους κούρεμα. 

Ο στόχος του Γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι να περάσει από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία η λύση που προωθεί καθώς οι τρεις έχουν διαμηνύσει ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι πειστικές για τις αγορές ώστε να ανακοπεί οποιοδήποτε σφυροκόπημα στα ομόλογά τους.

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X