GREEK REPORTERS: Μαχητικό πνεύμα ζήτησε ο Φερέιρα

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μαχητικό πνεύμα ζήτησε ο Φερέιρα

ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ νεύρα, αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, εν όψει της σημερινής ρεβάνς με τη Μάλαγα, στο
πλαίσιο των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πορτογάλος τεχνικός εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ότι η ομάδα του χρειάζεται τα στοιχεία αυτά, προκειμένου να έχει τον έλεγχο του αγώνα, ώστε να έχει ελπίδες να ανατρέψει το 2-0 της περασμένης Τετάρτης και να πάρει την πρόκριση στους ομίλους. Ο προπονητής των «πρασίνων» τόνισε επίσης ότι θα πάρει κάποια ρίσκα, υπενθύμισε όμως ότι, αν η ομάδα του δεχθεί γκολ, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα. Χαρακτήρισε ακόμη το σημερινό ματς τεστ για τους ποδοσφαιριστές του και κάλεσε τους φίλους του «τριφυλλιού» να γεμίσουν το Ολυμπιακό Στάδιο.

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου ο Φερέιρα ρωτήθηκε για τα στοιχεία που θα πρέπει να εμφανίσει στο σημερινό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και είπε: «Το πρώτο είναι να βρούμε μία Μάλαγα που να μην παίξει τόσο καλά. Κατά δεύτερο, πρέπει ο Παναθηναϊκός να είναι πιο σίγουρος, να έχει πίστη στις δυνάμεις του και να έχει μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του, να ακολουθήσει ένα γρήγορο ρυθμό. Θα προσθέσω ότι ο αγώνας είναι σημαντικός, πρέπει να είμαστε σοβαροί και να αποκομίσουμε ικανοποίηση και ανταμοιβή, εάν προκριθούμε. Είναι ένα τεστ για τους ποδοσφαιριστές, για να διαπιστώσω εάν είναι ικανοί να ανταποκριθούν στο υψηλό επίπεδο και αν είναι πολεμιστές. Στην Ευρώπη θα παίξουμε σίγουρα, απλά δεν ξέρουμε τη διοργάνωση. Η τακτική είναι κάτι άλλο, το μαχητικό πνεύμα είναι κάτι διαφορετικό. Αυτό περιμένω να διαπιστώσω».

Και συνέχισε, μιλώντας για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Πιστεύω ότι εμείς έχουμε το αβαντάζ, αν και έχουμε ηττηθεί στο πρώτο ματς, αρχίζουμε με το 0-0 και μπαίνουμε στον αγώνα σαν μεγάλος σύλλογος, που είναι ο Παναθηναϊκός, για να πετύχουμε την ανατροπή και την πρόκριση. Παρά τα προβλήματα που έχουμε, θα προσπαθήσουμε και θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Το σενάριο να κάνουμε 2-0, να πάμε στην παράταση και στα πέναλτι δεν είναι το ιδανικό. Ρίσκο τακτικά θα πάρω. Μην ξεχνάμε ότι, εάν δεχθούμε ένα γκολ από τη Μάλαγα, τα πράγματα περιπλέκονται. Καλούμαστε να έχουμε τον έλεγχο σε όλο το παιχνίδι και αυτό απαιτεί σιδερένια νεύρα, αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία. Το ματς θα κριθεί στη διάρκεια».
Τέλος, το μήνυμα του Ζεσουάλδο Φερέιρα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού ήταν: «Το γήπεδο έχει 70.000 θέσεις και περιμένω τους οπαδούς μας να το γεμίσουν. Κρίνονται πολλά». 


express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X