GREEK REPORTERS: Μεγάλη φωτιά στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μεγάλη φωτιά στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στην Ασπροβάλτα για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στην Ασπροβάλτα για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο

Tρεις αγροικίες έκαψε μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης και απείλησε για αρκετή ώρα τον
παραθεριστικό οικισμό.

Τρεις αγροικίες έκαψε μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης και απείλησε για αρκετή ώρα τον παραθεριστικό οικισμό. Οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα, λόγω των ισχυρών ανέμων.
Οπως είπε στο «Εθνος», ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, μέσα σε λίγα λεπτά κύκλωσε τον οικισμό «Ριβιέρα» και κατάκαιγε θαμνώδη και χαμηλή βλάστηση, απειλώντας εξοχικές κατοικίες και καταστήματα.
«Ολα έγιναν πολύ γρήγορα, δυστυχώς η φωτιά είχε "σύμμαχό" της και τον αέρα που έπνεε με μεγάλη ένταση», ανέφερε ο κ. Γαλαμάτης.
Αρκετοί κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, φοβούμενοι τα χειρότερα, ενώ επιτόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές. Ρίψεις νερού έκαναν από αέρα τέσσερα αεροσκάφη, αλλά η κατάσταση παρέμενε έως το βράδυ κρίσιμη.
Χορτολιβαδική έκταση έκαψε η φωτιά στον οικισμό Γαλήνη, στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.
Στη Φλώρινα, εξακολουθεί το καταστροφικό της έργο η «εισαγόμενη» από την ΠΓΔΜ φωτιά, που πέρασε την Κυριακή στο ελληνικό έδαφος στην περιοχή Σκοπός.
Υπό έλεγχο τέθηκαν δύο μικρότερες φωτιές, στα Γρεβενά, στις θέσεις, Δασύλλιο και Φελί, αφού έκαψαν εκτάσεις με βελανιδιές, κέδρα και δρυς.
Μέτωπα
Πύρινα μέτωπα ξέσπασαν χθες και στην Πελοπόννησο. Στις περιοχές Μεταμόρφωση Πύλου στη Μεσσηνία, Καρυνιά-Πολέμιτα Λακωνίας και Λυκόχια Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν χθες μάχη με τις φλόγες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι πυρκαγιές δεν απειλούσαν κατοικημένες περιοχές.
Εν τω μεταξύ, ο 24χρονος Ελληνας βοσκός που συνελήφθη επ' αυτοφώρω να βάζει φωτιά στην περιοχή Ράχη Καρδαμύλων της Χίου οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια την Τετάρτη. Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι βαρύτατες: εμπρησμός σε δάσος από πρόθεση, τελεσθείς από κακοβουλία, εμπρησμός κατ' εξακολούθηση από πρόθεση, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και πρόσωπα.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X