GREEK REPORTERS: Τι προκάλεσε τη βεντέτα στον Προφήτη Ηλεία Κρήτης

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τι προκάλεσε τη βεντέτα στον Προφήτη Ηλεία Κρήτης



Yπό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται ο Προφήτης Ηλίας Ηρακλείου, μετά το μακελειό που βύθισε στο πένθος το χωριό, στο γλέντι του Κλήδονα.

Ο τραγικός απολογισμός είναι δύο νεκροί και δύο τραυματίες, ενός καβγά, που ξεκίνησε από ασήμαντη αφορμή, αν και αυτοί που γνωρίζουν λένε ότι πρόκειται για μία υπόθεση μεταξύ δύο οικογενειών που κρατά εδώ και πολλά χρόνια.
Ο 34χρονος Πρίαμος Ξυδάκης, πατέρας τριών παιδιών έπεσε νεκρός χθες το βράδυ, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, με μέλη της οικογένειας Κοκολογιάννη, ενώ τραυματίστηκε ο 17χρονος Φ.Κ.
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε χθες τη νύχτα και ο 65χρονος Μανώλης Σταυρουλάκης, ο οποίος άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή στο ΠΑΓΝΗ. Ο 65χρονος είχε υποστεί ρήξη αορτής και έφερε διαμπερές τραύμα από σκάγι. Υπεβλήθη σε επέμβαση τη νύχτα στο Βενιζέλειο αλλά δυστυχώς κατέληξε. Ο άτυχος άνδρας δεν είχε καμία ανάμιξη στην υπόθεση και καθόταν αμέριμνος στο καφενείο, στο πλαίσιο του πανηγυριού για τον εορτασμό του Κλήδονα, όταν δέχτηκε μια αδέσποτη σφαίρα στον ώμο.
Όπως δήλωσε στο Ράδιο 9,84 ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Κοκκίνης "Γνωρίζαμε ότι η κατάσταση του ήταν κρίσιμη αλλά ελπίζαμε. Δυστυχώς είχαμε αυτό το δυσάρεστο αποτέλεσμα".
Όπως όλα δείχνουν επρόκειτο για ανταλλαγή πυροβολισμών του 34χρονου με μέλη της οικογένειας Κοκολογιάννη, ενώ τραυματίας δίχως να κινδυνεύει η ζωή του είναι και ένας 17χρονος, ο Φ.Κ. που έχει τραυματιστεί στα γεννητικά του όργανα.
Διαφορετικές εκδοχές για το μακελειό
Για το περιστατικό καταγράφονται δύο εκδοχές, η μία από το περιβάλλον της οικογένειας του νεκρού και η άλλη από την οικογένεια του φερόμενου ως δράστη.
Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, πριν από μερικές μέρες τα νεότερα μέλη των δύο οικογενειών ενεπλάκησαν, με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό του 16χρονου γόνου της οικογένειας Ξυδάκη. Ο 34χρονος ζήτησε το λόγο από μέλη της οικογένειας Κοκολογιάννη και - όπως αναφέρουν συγγενείς του - στη συνέχεια δέχτηκε απειλές, "να μην πατήσει στο χωριό". Εκείνος όμως πήγε να τους ζητήσει το λόγο στο χασάπικο που διατηρεί ο Γιάννης Κοκολογιάννης, όπου δέχτηκε τους πυροβολισμούς από τους οποίους έπεσε νεκρός.
Η εκδοχή της οικογένειας Κοκολογιάννη είναι διαφορετική. Σύμφωνα με εκείνους, ο Ξυδάκης έφτασε με το τζιπ του έξω από το κρεοπωλείο, το πάρκαρε ακριβώς μπροστά στην είσοδο και μπήκε με όπλο μέσα και αφού έβρισε πατέρα και γιο βγήκε έξω και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά τον πατέρα Κοκολογιάννη στο πόδι και βαρύτερα τον ανήλικο.
Ο Γιάννης Κοκολογιάννης, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά αμέσως μετά την πράξη του έσπευσε στην Αστυνομική Διεύθυνση για να παραδοθεί και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Στην περιοχή αμέσως μετά την αναφορά για τους πυροβολισμούς έσπευσαν το ΕΚΑΒ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το ασθενοφόρο προσπάθησε να προσεγγίσει την πλατεία του χωριού, όπου είχε συμβεί το περιστατικό, ωστόσο αυτό στάθηκε αδύνατο, καθώς οι κάτοικοι του χωριού ήταν ανάστατοι.
Αμέσως μετά έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κατόρθωσαν μαζί τους και το ασθενοφόρο να προωθηθεί στην πλατεία, όπου βρήκε και τον τραυματία 17χρονο, τον οποίο και μετέφερε στο νοσοκομείο.
Πάντως στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες και το πτώμα του άτυχου 34χρονου έλαβαν χώρα τραγικές σκηνές με τους συγγενείς, ενώ αυτόπτες μάρτυρες εξέφραζαν φόβους για τη γέννηση βεντέτας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φρουρούσαν τους τραυματίες.
Ο 34χρονος, πατέρας τριών παιδιών, ήταν και προπονητής σε Ακαδημίες Ποδοσφαίρου - μάλιστα παλιότερα εργαζόταν για τον ΟΦΗ.
Και μια τραγική λεπτομέρεια: Πολλή ώρα μετά το συμβάν και αφού το πτώμα και οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, στο αυτοκίνητο του άτυχου 34χρονου, που παρέμενε σταθμευμένο έξω από το κρεοπωλείο, το κινητό του, που είχε αφήσει στο κάθισμα, χτυπούσε μανιασμένα...
Neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X