GREEK REPORTERS: Κόκκινος συναγερμός από το χτύπημα στην Microsoft

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Κόκκινος συναγερμός από το χτύπημα στην Microsoft



Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της πολυεθνικής εταιρείας Microsoft στη Λ. Κηφισίας.
Η «Espresso» αποκαλύπτει σήμερα πού στρέφονται οι έρευνες των αστυνομικών, αλλά και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την ενέργεια.
Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε ο εμπρησμός, οι επιτελείς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας άρχισαν να «σκαλίζουν» ξανά τον φάκελο μιας παλαιότερης τρομοκρατικής ενέργειας.

Πρόκειται για την απόπειρα ανατίναξης των κεντρικών γραφείων της Citi Bank στην περιοχή της Κηφισιάς, τον Μάρτιο του 2009, από μέλη της ένοπλης ομάδας «Επαναστατικός Αγώνας».

Τότε, οι «κομάντος» της συγκεκριμένης οργάνωσης, η οποία έχει εξαρθρωθεί από την Αντιτρομοκρατική, είχαν εισβάλει στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικά.

«Υπάρχουν ομοιότητες της σημερινής επίθεσης με τη συγκεκριμένη ενέργεια, πλην όμως υπάρχουν και μεγάλες διαφορές. Βέβαια, η τεχνοτροπία και το σκεπτικό του χτυπήματος, όσον αφορά τον σχεδιασμό, είναι παρόμοια» λέει στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με μεγάλη εμπειρία στο λεγόμενο «ελληνικό αντάρτικο πόλης». Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, οι υποψίες τόσο των στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας όσο και των στελεχών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πέφτουν και στις αναβαθμισμένες ομάδες των εμπρηστών που άρχισαν να δρουν αμέσως μετά την εξάρθρωση της ένοπλης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» καθώς φαίνεται να έχουν την ίδια μεθοδολογία.

Στην Αντιτρομοκρατική πάντως δεν αποκλείουν να εμπλέκεται στην υπόθεση και η οργάνωση «12η Φλεβάρη», η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για την απόπειρα εμπρησμού στο μετρό του Αιγάλεω, την Καθαρά Δευτέρα.
Το ππερίμεναν
Στην Αντιτρομοκρατική περίμεναν κάποιο χτύπημα, χωρίς όμως τα στελέχη της υπηρεσίας να είναι σε θέση να προσδιορίσουν τον στόχο και αυτό γιατί υπήρχαν κάποια σημάδια επικείμενης τρομοκρατικής επίθεσης. Συγκεκριμένα, τον Μάιο είχαν βρεθεί δύο κλεμμένα αυτοκίνητα που είχαν εμφανή σημάδια προετοιμασίας ώστε να χρησιμοποιηθούν ως αυτοκίνητα-ναπάλμ.

Το πρώτο αυτοκίνητο είχε βρεθεί στα μέσα Μαΐου στην περιοχή του Ζωγράφου και ήταν κλεμμένο από περιοχή του κέντρου των Αθηνών. Στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου είχαν βρεθεί δύο μπιτόνια γεμάτα εύφλεκτο υγρό. Το αυτοκίνητο είχε παραληφθεί από τους ειδικούς της ΕΛ.ΑΣ. και είχε εξεταστεί στα εργαστήρια της αστυνομίας.

Προς το τέλος Μαΐου, αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, οι οποίοι περιπολούσαν στη Λ. Κηφισίας, είδαν ένα όχημα τύπου βαν σταθμευμένο στον παράδρομο της λεωφόρου, στο ύψος του Αμαρουσίου. Το κλειστού τύπου φορτηγάκι ήταν επίσης κλεμμένο από περιοχή των βορείων προαστίων και είχε στο εσωτερικό του τρεις εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια και μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό.

Ωστόσο, μόλις χθες τα ξημερώματα, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κατάλαβαν πως τελικώς τον περασμένο μήνα είχαν βρεθεί μπροστά σε προπαρασκευαστικές ενέργειες τρομοκρατικής επίθεσης.

«ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟ»!
«Φύγετε από το κτίριο, θα το κάψουμε όλο»! Αυτή τη φράση φώναξαν στους έντρομους φύλακες του κτιρίου της Microsoft οι τρεις τρομοκράτες που εισέβαλαν με κλεμμένο αυτοκίνητο στις εγκαταστάσεις της πολυεθνικής εταιρείας στη Λ. Κηφισίας και τις πυρπόλησαν. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 03.48 τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν ένα όχημα τύπου βαν, λευκού χρώματος, στάθμευσε με την όπισθεν μπροστά στην κεντρική πόρτα των εγκαταστάσεων της Microsoft.

Ο φύλακας του κτιρίου, του οποίου το γραφείο βρίσκεται πίσω ακριβώς από την κεντρική είσοδο, σηκώθηκε για να δει τι συμβαίνει. Ξαφνικά, διέκρινε έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα να του κάνει νόημα να απομακρυνθεί από το σημείο καθώς, όπως κατάλαβε και ο φύλακας, πρόθεσή τους ήταν να εισβάλουν στο ισόγειο χρησιμοποιώντας το όχημα ως πολιορκητικό κριό.

Τα λάστιχα του αυτοκινήτου πήραν «φωτιά» από το μαρσάρισμα της μηχανής και το φορτηγάκι έπεσε με δύναμη πάνω στη γυάλινη πόρτα. Πλέον ολόκληρο το όχημα είχε μπει στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Microsoft. Από την καμπίνα του λευκού βαν βγήκαν δύο άτομα, τα οποία επίσης φορούσαν κουκούλες, και είπαν στον φύλακα και τον προϊστάμενο φύλαξης της βραδινής βάρδιας να φύγουν από το κτίριο γιατί θα το κάψουν.

Μόλις οι δύο φύλακες απομακρύνθηκαν από το κτίριο, σε σημείο όμως όπου είχαν οπτική επαφή με το ισόγειο των εγκαταστάσεων της πολυεθνικής εταιρείας, είδαν τους τρεις κουκουλοφόρους να βρέχουν με εύφλεκτο υγρό τον χώρο και στη συνέχεια να πετούν στο εσωτερικό του λευκού βαν δύο βόμβες μολότοφ. Οπως αποδείχτηκε, στο εσωτερικό του οχήματος οι δράστες είχαν τοποθετήσει δεκατέσσερα γκαζάκια και επτά μπιτόνια γεμάτα εύφλεκτο υγρό, μετατρέποντας έτσι το φορτηγάκι σε «βόμβα ναπάλμ».

Αποτέλεσμα της πράξης τους ήταν να λαμπαδιάσει μέσα σε δευτερόλεπτα το αυτοκίνητο και αμέσως η φωτιά να επεκταθεί με ταχύτητα στους χώρους του ισογείου. Μετά, οι τρεις κουκουλοφόροι έφυγαν πεζή με κατεύθυνση την κάθοδο της Λ. Κηφισίας και κατά μία πληροφορία διέφυγαν με αυτοκίνητο στο οποίο τους ανέμενε συνεργός τους.

Στο μεταξύ, στο σημείο κλήθηκε άμεσα η Πυροσβεστική καθώς ήδη οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά είχαν φτάσει στον δεύτερο όροφο του κτιρίου 
και ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς και στον τρίτο όροφο ήταν άμεσος. Οι πυροσβέστες έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά.

Να σημειωθεί ότι λόγω του αιφνιδιασμού που υπέστησαν οι δύο φύλακες, δεν κατάφεραν να ενεργοποιήσουν το σύστημα λειτουργίας του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και έτσι οι κάμερες δεν κατέγραψαν το παραμικρό. Τέλος, όπως αποδείχτηκε, το λευκό βαν είχε κλαπεί πριν από περίπου έναν μήνα από την Κηφισιά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ
Για την τρομοκρατική-εμπρηστική επίθεση που εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις της Microsoft, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: «Σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, το κτίριο της Microsoft στην Αθήνα δέχτηκε επίθεση από δράστες, οι οποίοι εισέβαλαν με ένα βαν εντός της εισόδου του κτιρίου, ανάγκασαν τους δύο υπαλλήλους του προσωπικού ασφαλείας να εξέλθουν του χώρου και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο βαν. Προτεραιότητά μας είναι οι άνθρωποί μας και είμαστε ευγνώμονες που δεν υπήρξαν τραυματίες και όλο το προσωπικό είναι ασφαλές. Αναμένουμε την ολοκλήρωση των ερευνών της αστυνομίας προκειμένου να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη εικόνα για την υπόθεση».
πηγή: Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X