GREEK REPORTERS: Ο κ. Λοβέρδος είπε «όχι» σε πρόταση του κ. Βενιζέλου

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο κ. Λοβέρδος είπε «όχι» σε πρόταση του κ. Βενιζέλου



Τη διάταξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να
ανακοινώσει αύριο, ενώπιον των βουλευτών του κόμματος, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κάνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και μια γενική τοποθέτηση, με την οποία θα περιγράψει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πολιτική κατεύθυνση που πρέπει στο εξής να λάβει το κόμμα. Αναμένεται επίσης να γνωστοποιήσει το οργανόγραμμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκπροσώπους, αλλά και γραμματέα της Κ.Ο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να προσανατολιστεί σε πρόσωπα τα οποία θα προσδίδουν κάτι νέο στη συνολική φυσιογνωμία του κόμματος. Πιθανώς να αναφερθεί και στο χρονοδιάγραμμα των ενδοκομματικών διαδικασιών, το πρώτο σκέλος των οποίων θα έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου.
Το τέλος του ορίζοντα των ενδοκομματικών διαδικασιών φθάνει στον Οκτώβριο, ενδεχομένως και στον Νοέμβριο. Σε αυτό το ευρύ χρονικό πλαίσιο θα τεθούν όλα, από την οικονομική εξυγίανση του ΠΑΣΟΚ μέχρι και τις αλλαγές στο όνομα και τα σύμβολα του κόμματος.
Στελέχη της Ιπποκράτους τόνιζαν ότι μέχρι στιγμής ήταν δύσκολη η ανάληψη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας λόγω του ασφυκτικά στενού χρονικού πλαισίου που έθετε η ανάγκη για τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη δημιουργία κυβέρνησης. Οπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, οι δυσκολίες αυτές φάνηκαν ανάγλυφα χθες, παραπέμποντας στο πρόβλημα που δημιούργησε η ανακοίνωση της απόφασης του κ. Β. Ράπανου περί μη ανάληψης του υπουργείου Οικονομικών.
Το προεδρείο της Κ.Ο.
Ως προς τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν το προεδρείο της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη αντιμετωπίσει κάποιες ηχηρές αρνήσεις. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εκείνη του κ. Ανδ. Λοβέρδου. Στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού Υγείας έλεγαν χθες ότι ο κ. Λοβέρδος έχει αρνηθεί την πρόταση του κ. Βενιζέλου να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ήδη από το βράδυ των εκλογών της 17ης Ιουνίου, πολύ πριν προκύψει η διαφωνία για τον τρόπο συμμετοχής του κόμματος στο κυβερνητικό σχήμα.
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ο κ. Λοβέρδος δεν θα μπορούσε να υπερασπίζεται μια πολιτική τακτική με την οποία διαφωνεί ριζικά. Με βάση, μάλιστα, όσα διαδραματίσθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Aνδρέας Λοβέρδος έχει αποφασίσει να μην ομιλεί δημοσίως για την κατάσταση που επικρατεί και τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Λοβέρδος δεν είναι ο μόνος που λαμβάνει διακριτικές αποστάσεις από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ανάλογη στάση φαίνεται ότι τηρούν τόσο ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, αν και οι αιτίες για τις οποίες οι δύο τους διαφωνούν με τους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου εκκινούν από πολύ διαφορετικές αφετηρίες. Κάποια από τα λεγόμενα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν επίσης τον προβληματισμό τους για την κατάληξη της «υπόθεσης Ράπανου». Ελεγαν ότι ο κ. Βενιζέλος μαζί με τους κ. Αντ. Σαμαρά και Φ. Κουβέλη συναποφάσισαν για τη σύσταση της σημερινής κυβέρνησης, ως εκ τούτου θα έπρεπε να έχουν σχεδιάσει το νέο σχήμα με τρόπο ο οποίος θα απέτρεπε τη χθεσινή εξέλιξη.

news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X